Mars u natalnoj karti

Mars je dobio ime po rimskom bogu rata. Ova crvena planeta od davnina se povezivala sa ratom, hrabrošću, vatrom, odlučnim preduzimanjem akcija i opasnošću. U astrologiji Mars simboliše našu energiju i snagu, hrabrost, seksualne želje, entuzijazam, ljutnju.

Mars upravlja znakom Ovan, dok je suvladar Škorpije. Prikazan je simbolom kruga sa strelicom na gore koja pokazuje njegovu  impulsivnu stranu , odvažnost i jaku inicijativu. On predstavlja podsticaj, želju da se razvija kroz nova iskustva i avanture, rivalstvo i tendenciju ka sukobima. Položaj Marsa u natalnoj karti pokazuje nam takmičarski duh osobe i njenu sposobnost suočavanja sa izazovima.

Mars u Ovnu

Nadovezuje se za nestrpljenje, naglost, inicijativu i mnoge veštine. Zbog velike impulsivnost pojedinac često ulazi u sukob sa drugim osobama.

Mars u Biku

Ova pozicija Marsa u natalnoj karti ukazuje na veoma oprezne, tvrdoglave i uporne osobe koje imaju veliku odlučnost. Osetljive su po pitanju materijalnih stvari i finansija.

Mars u Blizancima

Označava odlične komunikacijske veštine i brojne talente. Neodlučnost osobe često može negativno uticati na segment ljubavi i partnerstva.

Mars u Raku

Pozicija Marsa u osetljivom znaku Raka ne smatra se povoljnom, jer energija osobe može biti u padu. Ovaj položaj takođe ukazuje na suzbijanje osećanja i emocija.

Mars u Lavu

Smatra se da ovaj položaj ukazuje na dominatne osobe, lidere i vođe. Često sugeriše na dramatičnost, aroganciju i hvalisavost.

Mars u Devici

Osoba teži prefekcionizmu i veoma joj je važno da ostvari ono što je planirala. Mars u Devici takođe je naznaka analitičnosti, poslušnosti i skromnosti.

Mars u Vagi

Odnosi se na tendenciju stvaranja skladne saradnje sa drugima. Osoba se dobro se prilagođava, ima smisla za estetiku, ali takođe je sklona neodlučnosti.

Mars u Škorpiji

Aktivnost, dinamika, strastvenost i inicijativa su glavna obeležja Marsa u Škorpiji. Međutim, ovde je takođe prisutna sklonost ka depresivnom raspoloženju i anksioznosti.

Mars u Strelcu

Osoba uvek preduzima akcije sa dosta entuzijazma i energije. Ovaj položaj ukazuje na iskrenost, idealističku filozofiju i donosi želju za samorazvojem.

Mars u Jarcu

Ovaj položaj natalnog Marsa donosi veliku disciplinovanost, oprez i jaku predanost individualnim ciljevima. Osoba je veoma stabilna i čvrsta u svojim ubeđenjima.

Mars u Vodoliji

Ovde je prisutna želja za slobodom, originalnost i nezavisnost. Pojedinac sprovodi akcije na potpuno nezavistan način. Glavni nedostatak je manjak objektivnosti.

Mars u Ribama

Pojedinac je  često podložan emocionalnoj ranjivosti i nerealnim željama. Ovaj položaj takođe sugeriše na previše idealizma.

Facebook Comments