Mesec u fazi opadanja (Opadajući Mesec)

Kada je Mesec u fazi opadanja on označava razdoblje kada je idealno rešavati situacije koje nam donose nezadovoljstvo. Tada nije vreme za početak, već za skupljanje energije u cilju završavanja stvari.  Onda treba analizirati projekte, razmišljati o detaljima i specifičnostima vezanim za određene ideje.

Opadajući Mesec je sjajan  za bolje razumevanje onoga što tačno tražimo u tom trenutku. Ispitujući stare situacije, možemo biti otvoreniji prema novim idejama. Poslednja faza ovog lunarnog ciklusa obeležava prelazno razdoblje, kraj jednog ciklusa i najavu za novi. Tada je mnogo lakše planirati nove zadatke i proširiti svoj uticaj.

Umesto pokretanja novih poslovnih projekata, ugovora ili pokušaja promene u segmentu rada, treba potražiti one stvari koje su nedovršene i osloboditi se od svega onoga što više nema svoju svrhu.

Pitanje zdravlja, kao i određenih medicinskih tretmana takođe je poželjno pokrenuti kada je Mesec u fazi opadanja. Poznato je da Mesec u fazi rasta i pun Mesec predstavljaju povoljno vreme za uklanjanje toksina iz tela ili početak dijete. No, u opadajućoj fazi Meseca savetuje se veći unos čajeva i primena dijete za pročišćenje tela. U tu svrhu najbolje je koristiti prirodno voće, lubenice, dinje, zeleni čaj, povrće i nemasni jogurt. U ovom periodu preporučljivo je uzimati jedan litar mineralne vode ili voćnih sokova. Tada treba izbegavati unos šećera i kafe. Takođe se ne preporučuju naporne fizičke aktivnosti. Prednost u ovoj lunarnoj fazi imaju tretmani za pomlađivanje i čišćenje kože, preporučuje se farbanje i šišanje kose, popravljanje zuba, hirurški zahvati, dok se tretmani akupunkture tada ne preporučuju.

Mesec u fazi opadanja kroz mnoge izazove omogućava nam da dođemo do većeg razumevanja i korisnih uvida. Ova Mesečeva faza  označava vreme većeg preispitivanja našeg unutrašnjeg života i odustajanje od onih koncepata koji nam više ne služe. On pokazuje period pripreme za predstojeće projekte, planiranje i pravljenje drugačije strategije.

Tokom ove faze preporučljivo je:

-Uraditi ritual za elimisanje negativnosti i neželjenih uticaja;

-Očistiti dom od loše energije;

-Baviti se meditacijom i dubljom intorspekcijom;

-Primeniti neki vid holističke terapije u cilju razrešenja karmičkih pitanja;

-Okončati odnos koji nam donosi nemir;

-Napraviti pauzu u seksualnim aktivnostima;

-Završiti one projekte koji su zapostavljeni;

-Pregovarati o vraćanju pozajmica ili kredita;

-Ne započinjati nove projekte;

Facebook Comments