Mesec u Strelcu

Tranzit Meseca u zodijačkom znaku Strelca predstavlja idealno vreme za inovaciju, poboljšanje i ulaganje. Strelac je znak saznanja, novosti, avantura, istraživanja novih granica i obnove. Mesec predstavlja naše osećaje i pokazuje kako osoba emocionalno reaguje.

Aktuelni tranzit, Mesec u Strelcu, daje spontanost u izražavanju, objektivnost i iskrene emocije. Kada govorimo o glavnim obeležjima Meseca, tada u fokus stavljamo osećaje, intimnost, maštu, percepciju. Mesec je zadužen za pitanja diplomatičnosti, slobode, nezavisnosti, rizika i avantura. On inicira na osećaj sigurnosti, zadovoljstva i nepotrebnog ulaska u rizik.

Kada je aktuelan Mesec u Strelcu on donosi veselo raspoloženje, veću spontanost i iskren pristup. Iako je Mesec  simbol duboke osetljivosti, njegov tranzit u ovom vatrenom znaku zodijaka štiti našu dušu od patnje i tuge.

Zodijački znak Strelac poznat je po svom optimizmu i entuzijazmu, čak i u najtežim životnim situacijama. On pokreće radoznalost, daje veću težnju za zabavom, humorom i veseljem. Mesec u Strelcu takođe se odnosi na načela iskrenosti i ugodnih osećanja.

Međutim, sa druge strane, u ovom tranzitu prisutna je potencijalna prevrtljivost, nestrpljenje, razdražljivost, bahatost, neodgovornost, nestalnost, veća osetljivost, sukobljivost u ljubavnim odnosima, kao i dramatične situacije.

U periodu kada Mesec tranzitira ovim znakom mi težimo većem zadovoljstvu, osećaju sigurnosti, novim iskustvima. Tada je naglašena veća aktivnost, dobro raspoloženje, optimizam i želja da naše mišljenje bude ispoštovano.

U suštini, svaki tranzit Meseca kroz vatrene znakove zodijaka, naglašava nove ideje, ostavlja prostor za sentimentalnu stranu i omogućava da osoba proširi svoje vidike. Loša strana ovog tranzita osim preterivanja i idealizovanja, odnosi se na težnju za suprostavljanjem, nedostatak fleksibilnosti i impulsivnost.

Mesec u Strelcu naglašava entuzijazam, širenje novih vidika i ciljeva, stavljajući akcenata na pozitivne rezultate. Međutim, u toku ovog tranzita treba voditi računa da ne dođe do preterivanja ili napetosti u porodičnom i ljubavnom segmentu.

Ovaj tranzit govori o kratkom razdoblju radosti, izobilju i svemu onome što želimo izraziti na najbolji mogući način. Mesec u Strelcu ukazuje nam na uzvišene ciljeve, realnu percepciju života,nova saznanja, fleksibilnsot i lakoću u rešavanju svakodnevnih zadataka.

Iako tranzit Meseca u znaku Strelca upravlja svetom emocija, to je dobra pozicija za predstavnike ovog znaka i njihovu interakciju sa vodenim znakovima, a posebno sa Rakom kojim vlada Mesec.

 

Facebook Comments