Mistična energije broja 1

U numerologiji broj 1 predstavlja moćan oblik energije koja u sebi sadrži komponentu transformacije i duhovnosti. U tradicionalnoj numerologiji simboličan niz  od šest jedinica poistovećuju se sa vibracijom obilja i blagoslova. Veruje se da ovaj harmoničan niz jedinica je vrlo moćan ukoliko se koristi kao zaštitni talisman za brak. U svakodnevnom životu energija broja 1 povezana je sa rešavanjem problema. Jedinica označava energiju, volju, snagu, samostalnost, nove početke i muški princip.

Kroz određene astrološke i numerološke analize  takođe možemo otkriti simboliku broja 1 prema vladajućem elementu.

Zemljani znakovi ( bik, devica i jarac ) rođeni prvog  dana u mesecu dosta fokusa usmeravaju ka intelektualnoj strani života. Njih krasi logično rasuđivanje, upornost, istrajnost u radu i pouzdanost. U određenim razdobljima skloni su melahnoličnom ili depresivnom raspoloženju.

Vazdušni znakovi ( blizanci, vaga, vodolija ) rođeni prvog  u mesecu imaju veliku snagu volje, ambiciozni su i optimistični. Oni uvek teže skladu, harmoniji i ravnoteži. Oni mogu biti promenljivi u svojim stavovima, hladni, proračunati i ponekad okrutni.

Vatreni znakovi ( ovan, lav, strelac ) rođeni prvog u mesecu su odlični organizatori, imaju dosta jaku energiju i vrlo su dinamični. Negativna strana vatrenih znakova rođenih prvog u mesecu može se sagledati u nepredvidljivosti i slabom nervnom sistemu.

Vodeni znakovi ( rak, škorpija, ribe) rođeni prvog u mesecu su strpljivi, ljubazni i puni razumevanja za druge. Često im se pripisuje crta nepraktičnosti.

Boje koje su u korespondenciji sa 1 su crvena i bakarna, a dani nedelja i ponedeljak. Ovo je broj početaka i neraskidivo je povezan sa duhovnim principima, religijom i konceptom duhovnosti. U numerološkom nizu kombinacija jedinica  je vrlo specifična.

Mistična energije broja 1: Postoje mnogi rituali uz pomoć kojih možemo pojačati energiju ili ostvariti uspeh u određenim željama.  Da bi pokrenuli energiju uz pomoć ovog ezoteričnog rituala, jedanaestog dana u mesecu  na belom papiru treba ispisati brojčani niz od šest jedinica i svoju želju. Zatim se postavlja okruglo ogledalo iznad koga treba spaliti ovaj papir sa brojčanim nizom. Veruje se da je ovo jedna od vrlo efikasnih tehnika  koja pomaže u realizaciji onoga što želimo.

Zbog svoje povezanosti sa Suncem, veruje se da jedinica može neutralisati sva svojstva negativnog. Ovaj broj koristi se u ritualima za posao, napredak i nove početke. Jedinica kao broj cilja, ambicije,moći i pobede često se gravira u talismane za privlačenje uspeha u sportu ili politici. On u sebi sadrži jedinstvenu energiju. U drevnim vremenima bio je simbol početaka, magičnog kruga, duhovnog i materijalnog sveta.

No, u negativnom kontekstu energija broja 1 koristi se u magijskim ritualima za samoću i prizivanje velikih otežanja i prepreka.

Jedinica u sebi kombinuje principe suprotnosti, istinu i početak, ali je ujedno i ključ za mnoge tajne iz sveta okultnog i mističnog.

Facebook Comments