Mistično značenje običnih karata

Od davnih vremena pa sve do danas razvijen je niz tehnika iz oblasti astrologije, običnih karata, numerologije, tarota, hiromantije i drugih ezoteričnih disciplina. I pored savremenog dizajna koji je prisutan na špilu običnih karata, postojeći simboli u sebi nose mističnu mudrost drevnog Egipta. Naime, tradicionalni špil karata koji se pojavio tokom XV veka poistovećuje se sa simbolikom egipatskog tarota. Mnogi stručnjaci iz oblasti ezoterije u analizi povezuju simboliku određenih karata sa univerzalnim značenjem egipatskog tarota. Kroz ovaj način analize dobijamo vrlo zanimljiva značenja pojedinih karata.

 

 

Mistično značenje običnih karata

As srce – ova karta odnosi se na stabilizaciju ljubavnog partnerstva. U području posla je pokazatelj novih projekata i ideja. As srce odnosi se na dolazak prijatnih i pozitivnih novosti. Ona predočava na važnost slobode u cilju implementiranja novih i originalnih ideja.

Kralj srce – predstavlja lažna obećanja, obmane od strane bliske osobe, izdaju i moguću aferu partnera.  Ova karta ukazuje na kratkoročan period sreće i strastvenu ljubavnju vezu.

Kraljica srce – odnosi se na moguće konflikte i nesporazume. Može bit pokazatelj ljubavne veze sa osobom iz prošlosti. Kraljica srce je naznaka nedostatka poverenja.  U analizi upozorava na nepovoljne periode vezane za sporazume ili pregovore.

Paž srce – ukazuje na  period osamljivanja, nedostatak fokusa, tugu i staganciju u poslovanju. Ova karta govori o neophodnosti jasnijeg sagledavanja događaja iz prošlosti u cilju nalaženja problema. Paž srce u tumačenju predočava o izmirenju dugova.

Mistično značenje običnih karata

As karo – mogućnosti, prilike, šanse. Ova karta ima povoljno značenje i povezuje se sa napretkom i prosperitetom. Može biti pokazatelj velike radosti i prijatnih iznenađenja.

Kralj karo – označava brige, probleme i gubitak vitalne energije. U tumačenju je naznaka nepovoljnih događaja povezanih sa zdravljem, poslom i karijerom. Označava kartu upozorenja.

Kraljica karo – odnosi se na emocionalnu sferu i neverstvo. Kraljica karo nagoveštava razdoblje ulaska u strastvenu ljubavnu vezu. No, u tumačenju može biti i pokazatelj određenih zdravstvenih problema ili bolesti kod ženske osobe.

Mistično značenje običnih karata

As pik – ukazuje na potrebu za jasnijim sagledavanjem trenutne  situacije i odabir pravog smera. Ova karta u tumačenju otkriva moguće konflikte ili neprijatnosti  koje će se desiti zbog odavanja nekih tajni iz prošlosti.

Kralj pik – predočava na traženje kompromisa i mirnog rešenja situacije. Kralj pik je pokazatelj neiskrenih i dvoličnih ljudi kojima je osoba okružena. Ova karta označava da se treba osloniti samo na bliske članove porodice.

Kraljica pik – označava da je potrebno bolje proceniti osobe oko sebe. Ova karta predstavlja nepovoljan period za nove poslovne projekte ili ulazak u ljubavnu vezu. Kraljica pik povezuje se sa novim poznanstvom ženske osobe koja je veoma lukava.

Paž pik –odnosi se na period kada se treba fokusirati na duhovno područje.  Ona nam govori da ne smemo imati previše poverenja u osobe kojima smo okruženi.

Mistično značenje običnih karata

As tref – predstavlja radost i vreme prosperiteta. Ova karta u tumačenju ukazuje da period poslovne stagnacije neće dugo trajati. Posebnu pažnju treba obratiti na organizaciju rada, poslovne sastanke, kako ne bi došlo do kašnjenja ili gubitaka.

Kralj tref – novo poznanstvo. Ova karta označava pomoć osobe u rešavanju postojećih teškoća. U tumačenju, kralj tref ukazuje da nije dobar period za ljubav i partnerstva.

Paž tref – odnosi se na sudska pitanja, varanje drugih i moguću obmanu. Ova karta savetuje oprez po pitaju novca i ukazuje na pojavu manjih zdravstvenih tegoba.

Facebook Comments