Mlad Mesec u Vodoliji

Mlad Mesec u Vodoliji označava vreme koje je povezano sa obnovom, novim počecima, radom i postavljanjem dugoročnih ciljeva. Vodolija je znak intelekta, prijateljstva, jednakosti, pa ovaj period ističe pitanja koja se bave ovom temom. Područje u natalnoj karti u kome je aktuelan mlad Mesec u Vodoliji ukazuje na preispitivanje dugoročnih planova i namera.

Astrološki znak Vodolija je povezan sa novim idejama, vizijama, budućnošću i slobodom. Vodolijom vladaju planete  Saturn i Uran. Inače, Saturn, koji upravlja znakom Jarac, je simbol transformacije i preokreta. Uran je planeta koja se odnosi na revolucionarne ideje, ima oštar uticaj, teži svrgavanju starih paradigmi koje menja novim vizijama. Odnosi se na ravnopravnost, jednakost i slobodu.

Ovo razdoblje smatra se idealnim za oslobađanje od  negativnosti i pravljenje mesta  za novu, pozitivnu energiju koja će ispuniti naš život. Mlad Mesec u Vodoliji je prilika za jačanje segmenta duhovnosti. Obilje i mnogi blagoslovi mogu doći u naš život ukoliko se odreknemo loših navika, pa tada treba napraviti prave odluke i izbor.

Mesec u ovom vazdušnom znaku aktivira energiju kreativnosti, zabave, druženja, što nam omogućava da postignemo veću sreću i zadovoljstvo na ličnom planu.

Mlad Mesec daje nam snage da proširimo svoje horizonte i vidike, oslobodimo se od nekih starih obrazaca iz prošlosti. Ova lunarna faza donosi energiju veće inovativnosti i slobode, što nam može pomoći da se bolje uskladimo i podstaknemo promene koje želimo. U ovom periodu  treba izabrati mudar način kako bi se oslobodili postojećih prepreka i blokada, kao i svega onoga što nam pravi ograničenje.

Ovo je savršeno vreme za naše unutrašnje vizije, proces isceljenja i izgradnju jakih temelja za budućnost. Energija Vodolije oslobađa od zastarelih verovanja, kao i od onoga što sprečava rast i napredak. Tada treba poželeti dobrodošlicu novim životnim iskustvima i većim idejama koje će imati značajnu svrhu i smisao.

Mlad Mesec u Vodoliji favorizuje romantične odnose, umetnost, ojačava profesionalni segment, pogodan je za veću disciplinu i fleksibilnost u planiranju akcija. U duhovnom smislu, ova lunarna faza povezuje se sa energijom arhangela Mihaela. Ovo je idealno vreme da ostvarimo one namere koje su nam zaista važne. U ovom periodu možemo proširiti našu maštu, ostvariti bolje rezultate od očekivanih i otkriti mnoge istine.

Kad je mlad Mesec u Vodoliji tada treba izbegavati konflikte, rasprave i svađe, jer će to blokirati kontakt sa intuicijom, smanjiti našu energiju i ograničiti perceptivne mogućnosti. Sve ono što započnemo u ovom periodu biće veoma važno u narednih šest meseci.

Facebook Comments