Narodna verovanja – Metla i protok energije u domu

Postoji dosta priča u raznim delovima sveta  vezanim za metlu. Iako se metla smatrala jednim od najvažnijih alata u brojnim obredima veštica i čarobnjaka, poznato je takođe da se izrađivala od različitih materijala za koje se verovalo da će pomoći u čišćenju negativne energije iz doma i odbrani od zlih duhova. Metla je bila moćan alat protiv mnogih vrsta uroka i crno magije prakse.  Od davnina je ostalo verovanje da metla koja se nalazi na ulazu u dom, “uzima” sve čarolije koje su bile namenjene toj kući i ukućanima koji tu žive. Kao instrument pročišćavanja, metla je povezana sa elementom vode i koristi se u ritualima za zaštitu, ritualima vezanim za vodu i ljubavne uroke.

No, takođe postoji verovanje da korišćenje metle može direktno uticati na protok energije u domu. Osim ovog verovanja, postoji niz drugih zanimljivosti.

Veruje se da metlom treba čistiti dom samo do šest časova popodne i da nakon tog vremena čišćenje treba izbegavati.

Ukoliko se useljavate u novi dom, kupite novu metlu. Korišćenje stare metle privlači negativnu energiju  iz starog prostora.

Da li privukli sreću u svoj život, počistite kuću ponedeljkom, sredom i petkom i tom prilikom recite: “Ono što je dobro i bolje neka ostane u mojoj kući”

Da bi eliminisali sve neopoželjno iz svog života potrebno je utorkom, četvrtkom i subotom počistiti kuću iznutra ka spolja i reći: “Šta je loše, ostavljam na ulici, van doma.”

Nikada nemojte  ostavljati metlu da stoji iza vrata. To će doneti mnogo prepreka u vaš život.

Nemojte  davati svoju metlu drugima.

Kada se godina završava staru metlu zamenite novom.

Ukoliko želite da privučete novu ljubav u svoj život napravite metlu od trave citronele i sa njom čistite svoju sobu petkom kada je pun Mesec.

Osobe koje imaju noćne more treba da naprave metlu od grana jasmina i stave je ispod kreveta u visini glave. Veruje se da će to doneti mir i spokoj tokom spavanja.

Ako želite da obnovite svoj život napravite metlu od palminih grana i njom pređite preko zidova kuće petkom kad je Mesec u fazi prve četvrti (polumesec).

Ukoliko želite da vaš dom bude zaštićen od konflikata napravite metlu od grana ruzmarina i njom počistite dom sredom u periodu kad Mesec opada.

Pre korišćenja nove metle potrebno je da se  najpre očisti sa vodom u kojoj je bila morska so.

Bez obzira da li ste sami napravili ili kupili metlu, nemojte zaboraviti da je ovaj drevni alat čarobnjaka i veštica jedan od idealnih za izbacivanje negativne energije iz doma.

Facebook Comments