Natalni Mars u Devici

Mars simboliše planetu akcije, strasti, borbe, impulsivnosti i inicijative. Znak u kome se nalazi Mars u natalnoj karti pokazuje način na koji pokazujemo svoje impulse, želje i seksualnost. Ova planeta rata odnosi se na samopouzdanje natusa, kao i način kako on izražava svoju energiju. Inicijativa, samopoštovanje i potencijali takođe su definisani ovom planetom.

Pozitivna obeležja Marsa: Hrabrost, dinamičnost, akcija, snaga, seksualnost, inicijativa, smelost.

Negativna obeležja Marsa: Borbenost, nasilje, iritacija, neprijateljstvo, agresivnost.

Pojedinac rođen sa Marsom u Devici je predan i ambiciozan, sa naglašenim osećajem za organizaciju. Iako ostavlja utisak skromne i tihe osobe, u suštini je sklon agresivnom ponšanju. Ovde je izražena velika spremnost da se po svaku cenu dođe do cilja i završi ono što je započeto.

Kao i u svim zemljanim znakovima, Mars u Devici odnosi se na oštroumnost, preciznost  i fokusiranost ka radu. Devica predstavlja znak higijene, pedantnosti i praktičnih načela. Kada je natalni Mars u Devici to ukazuje na osobu koja se bavi pojedinostima do najsitnijih detalja. Ovde je prisutna težnja ka perfekcionizmu, tačnosti, odličnoj organizaciji i mukotrpnom radu.

Ono što se smatra negativnom karakteristikom ljudi sa ovom pozicijom Marsa je sklonost ka kritikovanju. Natalni Mars u Devici takođe donosi mogućnost povreda na radu i sklonost ka nervnoj razdražljivosti.

Osoba koja ima Mars u ovom zemljanom znaku je vrlo produktivna, uvek spremna da pomogne drugima i pruži mudre savete. Previše oštrih kritika i želja za perfekcionizmom može imati dosta uticaja na samopouzdanje.

U ženskom grafikonu natalni Mars u Devici najčešće se ispoljava kroz tendenciju preterivanja ili preteranog opreza. Njih privlače muškarci koji su naizgled tihi, dok su u sebi vrlo postojani i stabilni. Najbolje slaganje mogu da ostvare sa partnerom koji ima Marsa u Biku ili Jarcu, dok se muškarci sa Marsom u Lavu smatraju nekompatibilnim zbog svoje arogancije i nepristupačnosti.

U muškom grafikonu ova pozicija Marsa govori o težnji da se nametne svoje mišljenje u radu ili inovativnim idejama. Ovde je zastupljeno dosta efikasnosti i praktičnosti. U ljubavi biraju partnerke koje su posveće i predane.

Natalni Mars u Devici povezan je sa brojnim veštinama, dobrim organizacijskim sposobnostima i lakom završavanju rutinskih zadataka ili obaveza. Ova pozicija Marsa smatra se pokazateljom odlične vitalnosti i sposobnosti natusa da se brzo oporavi. U području seksualnosti, ove osobe su veoma oprezne i teže tradicionalnom partnerstvu.

Ono što predstavlja negativnu stranu Marsa u Devici je jaka osetljivost, mrzovoljnost, sklonost ka sukobima i raspravama.  U slučaju loših aspekata Marsa može doći do problema sa crevima ili upalima.

 

Facebook Comments