Negativan uticaj retrogradnih planeta prvi deo

Razdoblje kada planete idu retrogradnim hodom donosi nam brojne izazove i zahteva da nađemo bolju strategiju i detaljnije razmotrimo mogućnosti koje su pred nama. Poznato je da su još od antičkih vremena drevni astrolozi imali posebne rituale kroz koje su predočavali kako da se umanji negativan uticaj retrogradnih planeta. Retrogradni hod planeta otkriva nam informacije vezane za  pokretanje poslovanja, početak ljubavnog odnosa ili određene projekte.

Negativan uticaj retrogradnih planeta: Merkur

Merkur tri puta godišnje ide retrogradnim hodom koji traje oko 3 nedelje. Nepovoljni učinci retrogradnog Merkura manifestuju se kroz otežanu komunikaciju, zastoje, probleme u prevozu, probleme sa tehnikom, kašnjenje dokumenata, otežanja sa sudskim sporovima i nastankom mnogih blokada. U tom periodu, mnogi  ljudi ne sagledavaju važne detalje, mogu se susresti sa brojnim brigama, pojačanom nervozom i stresom.

Negativan uticaj retrogradnih planeta: Mars

Tokom retroradnog hoda Marsa prisutne su mnoge turbulentne situacije, pojačana agresivnost i situacije koje mogu eskalirati. Ova planeta u retrogradnom hodu podstiče poroke, tendenciju suicida i bunta. U tom periodu pojačani su problemi sa finansijama, a sklonost ka nesrećama posebno je izražena kod zodijačkih znakova Ovan i Škorpija.

Negativan uticaj retrogradnih planeta: Venera

Planeta Venera vlada ravnotežom, lepotom, ljubavlju, skladom. Njen retrogradni hod donosi nemogućnost ostvarenja harmonije u ljubavi  i romantičnim partnerstvima. Ona utiče na teže uspostavljanje odnosa sa drugima, smanjuje dinamiku, osećaj jasnoće, senzualnosti i jednakosti i vezi. U tom razdoblju, retrogradna Venera može dati nespretno ili neumereno izražavanje emocija.

Negativan uticaj retrogradnih planeta: Puton

Kad se Pluton nalazi u retrogradnom periodu to onemogućava pojedinca da započne nove ideje ili projekte. Manjak samopouzdanja, samoća i nedovoljno entuzijazma su prisutni tokom njegovog retrogradnog hoda. Takođe, Pluton daje pojačane konflikte, kako u ljubavi, tako i na poslovnom planu. Na izvestan način retrogradni Pluton ograničava finansijski napredak i razvoj.

Negativan uticaj retrogradnih planeta: Saturn

Saturn je planeta koja predstavlja pravila, red, zahteve, disciplinu i stabilnost. Kada se nalazi u retrogradnom hodu Saturn donosi razočaranja, frustracije, nedostatak fokusa, lošu skoncentrisanost i nezadovoljstvo. U retrogradnom periodu ova planeta utiče na promenu raspoloženja i potiskivanje emocija. Protok finansija u tom razdoblju je uvek otežan.

Facebook Comments