Neharmonični aspekti u sinastriji

Na osnovu astrološke tehnike koja se naziva sinastrija možemo odrediti kompatibilnost dve osobe, emocionalnu i seksualnu privlačnost koja dominira u odnosu. U davnoj prošlosti sinastrija se koristila za dobijanje odgovora vezanih za sklapanje braka. Danas, ova tehnika se primenjuje u cilju uočavanja prednosti i slabosti ljubavnog partnerstva.

Sinastrija nam pruža uvid u položaj planeta i aspekte koji su formirane kroz dve natalne karte. Nakon detaljne analize grafikona dobijamo analizu ljubavnog slaganja  i onih područja gde ne postoji dovoljno sklada, razumevanja, tolerancije. Dakle, napeti aspekti u sinastriji mogu dovesti do sukoba i mimoilaženja u stavovima.

Neharmonični aspekti u sinastriji označavaju uticaje koji prouzrokuju teskobu, teret i prepreke koje koče dalji razvoj odnosa. Prisutnost takvih aspekata takođe nam ukazuje na način rešavanja problema i promenu određenih obrazaca u ponašanju.

Neharmonični aspekti Meseca i Urana u sinastriji prikazuje dosta nekonvencionalno partnerstvo. Zbog ekscentričnih stavova partnera (Uran) prisutan je gubitak harmonije sklada i harmonije, što može uzrokovati nagli i neočekivani prekid zajedništva.

Neharmonični aspekti Sunca i Meseca u sinastriji ukazuju na prisutnost iritacija u odnosu, nedoslednost u stavovima, nerazumevanje i loše reakcije. Iako je odnos intenzivan i aktivan, razlike u stavovima mogu uzrokovati dosta napetosti.

Neharmonični aspekti Saturna i Urana u sinastriji označavaju teško prevazilaženje ograničenja vezanih za navike ili životne koncepte. Takođe ovi aspekti se odnose se na nagle i neočekivane promene u odnosu.

Neharmonični aspekti Plutona i Jupitera u sinastriji donose veoma loše slaganje po pitanju verskih pitanja. No, sa druge strane ovde postoji opasnost da partner podstiče ka rizičnim avanturama koja donose brojne opasnosti.

Neharmonični aspekti Meseca i Merkura u sinastriji donose nesklad u emocionalnim odnosima i veoma oštre reči. Merkur je planeta koja se odnosi na komunikaciju, izražavanje osećaja kroz reči, dok se Mesec povezuje sa osećanjima i težnjom za stabilnošću. U slučaju kvadrata moguće je da u partnerstvu često dolazi do nerazumevanja, previše kritičnih stavova i nasilnih osećaja.

Neharmonični aspekti Jupitera i Venere u sinastriji označavaju razlike u navikama i duhovnim vrednostima. U slučaju kvadrata prikazuje lošu komunikaciju, nejasne ciljeve i problem na finansijskom planu.

Neharmonični aspekti Marsa i Neptuna u sinastriji odnose se na tvrdoglavost, dvosmislenost, oštre reakcije i frustracije. Mars pokazuju kako partneri utiču jedno na drugo putem svojih želja. Kada Mars formira negativne aspekte tada donosi sukobe koji mogu poremetiti sklad u vezi. Na primer, opozicija ove dve planete daje tendenciju ka obmanama i potpuno različitim ambicijama.

Neharmonični aspekti Saturna i Plutona u sinastriji predstavljaju nedostatak uzajamnog poverenja, a brojne nesuglasice mogu biti prisutne u području koje se odnose na prevlast ili finansije.

Facebook Comments