Novčanik – magnet za privlačenje energije novca

Odabir prave boje novčanika nije samo stvar stila i ukusa, već i vrlo važna stavka za privlačenje energije novca. Prilikom odabira novčanika treba se voditi praktičnim načelima i pravilima Feng shui-a.

U mnogim zemljama veruje se da će osoba privući energiju novca ukoliko u novčaniku drži novčanicu američkog dolara. Prema Feng shui-u za papirni novac najbolje je odabrati novčanik pravouglog oblika, kako se novac ne bi presavijao, već bio smešten po celoj dužini. Smatra se da mali novčanik u kome su novčanice presavijene potiskuje energiju umnožavanja novca. Smatra se da novčanik na kome je oslikana mandala zlatne, tirkizne, svetlo roze i plave boje u sebi poseduje energiju velikog obilja i da vlasniku brže stiže novac. Prema Feng shui-u se smatra da svake nedelje treba staviti kap eteričlnog ulja metvice ili pačulija kako bi se privukla energija novca. Pocepane ili oštećene novčanike treba zameniti novim, jer kao takvi oni lepe na sebe energiju stagnacije. Iz novčanika bi trebalo izvaditi sve nepotrebne papiriće, račune, kao i slike bliskih osoba jer to može dovesti do destabilizacije novčanih tokova. Boja novčanika u Feng shui-u takođe ima važnu ulogu. Da bi odabrali pravu boju novčanika koja nam odgovara, najpre treba izračunati na osnovu datuma rođenja kom elementu pripadamo.

Boje i elementi:

Element drveta  – braon i zelena boja;

Element zemlje – zlatna, žuta i oker boja;

Element vode – plava i crna boja;

Element vatre – crvena i tamno crvena boja;

Element metala – bela, srebrna i siva boja.

Prema Feng shui-u najbolji izbor materijala je koža, jer osim svog skupocenog izgleda na vrlo učinkovit način privlači energiju novca. Svaki novčanik izrađen od plastike imaju blokirajući uticaj na finansijsku stabilnost.

Da bi ojačali finansijske tokove u novčaniku možemo nositi tri kineska novčića povezana crvenom vrpcom. Osim ove amajlije, prema nekim tradicionalnim verovanjima mali komad rena ili štapić cimeta neutralisaće sve nevidljive energije koje blokiraju protok novca. Postoji još jedna vrlo zanimljiva tehnika koja se u savremenom životu sve češće primenjuje. Naime da bi privukli novac i poboljšali svoje prihode, stavite mobilni telefon u novčanik i napunite bateriju. Veruje se da  korišćenjem ove tehnike novac će doći brzo i neočekivano. Takođe postoji verovanje da će osoba privući i udvostručiti protok novca ukoliko kupi tri novčanika. Jedan za sebe i dva koji će pokloniti bliskim osobama.

Ovo drevno znanja iz oblasti Feng shui-a  mnogi ljudi u savremenom svetu sve više koriste kako bi privukli obilje, prosperitet i finansijsku dobrobit u svoj život.

Facebook Comments