Numerologija, Feng shui i verovanja za lutriju

Numerologija se smatra jednom od najstarijih ezoteričnih disciplina. Ljudi su davnina koristili moć brojeva i pripisivali im magične karakteristike. Neki brojevi smatrani su srećnim, dok su drugi imali negativne karakteristike. U modernom dobu mnogi ljudi  koriste znanja iz numerologije za odabir prave kombinacije u igrama na sreću.

 

 

Ova drevna nauka  može biti od velike pomoći  za dobitnu kombinaciju.  Iako postoje različite tehnike, kroz spoj numerologije i astrologije možemo odrediti srećne brojeve.

Svaki broj odgovara određenoj planeti, na primer, broj 1 se povezuje sa Suncem, 2 sa Mesecom, 3 sa Jupiterom,  4 sa Marsom, 5 sa Saturnom, 6 sa Venerom, 7 sa Merkurom, 8 sa Uranom, 9 sa Neptunom i 10 sa Plutonom. Ako određenog dana Jupiter i Mesec prave povoljan aspekt fokus treba usmeriti ka brojevima kao što su 2, 3, 13, 23, 33.

 

Mnoge osobe odabiraju brojeve i na osnovu svog datuma rođenja.  Ukoliko je  to broj 15, tada  se može odabrati kombinacija gde se naglasak stavlja na brojeve 1, 5, 6, 15, 24, 33. Takođe možemo koristiti broj koji odgovara slovima imena.

 

Odabir srećnih brojeva prema Feng shui-u takođe je vrlo popularna metoda. U ovoj veoma poznatoj kineskoj filozofiji brojevi se dele na srećne i  nesrećne, Yin i Yang. Odabir prave kombinacije brojeva leži u ravnoteži ove dve suprotnosti. Mnogi praktičari Feng shui-a smatraju da su brojevi 1 i 8 najsrećniji. Vrednost brojeva u Feng shui-u je sledeća:

1-pobeda

2-sklad

3- rast

4- nesrećan broj

5-pokret

6 – stabilnsot

7-mudrost

8-prosperitet

9- dugovečnost

0 se smatra neutralnom.

 

Za broj 26 veruje se da može privući brz novac, 88 označava veliko materijalno obilje, dok je 4 broj koji  predstavlja gubitke.

 

Kroz magiju brojeva i pravu kombinaciju možemo privući obilje u svoj život. No, pre nego što se odlučimo za kupovinu srećke ili popunjavanje loto listića, treba imati na umu da mnogi poznavaoci igara na sreću tvrde da je prvi dan u mesecu jedan od najpovoljnih za dobitke. Osim toga, ponedeljak i utorak pre podne  smatraju se povoljnim za igre na sreću, kao i subota u popodnevnim časovima. Prema verovanju prilikom kupovine lutrije treba izbegavati nošenje žute i crvene boje odeće. Veruje se da tamnija boja donosi više sreće. Takođe smatra se da treba nositi srebro, sebrni nakit, kao i jednu malu zihernadlu ( skopčanicu) na odelu okrenutu naopako, tj. glavom ka zemlji.

Iako mnogi ulažu velike napore da bi osvojili veliku nagradu, sa stanovišta numerologija, igrama na sreću treba prići spontano i sa lakoćom, kako bi i profit na jednostavan način stigao do nas.

 

 

 

Facebook Comments