Numerologija – kristal prema datumu rođenja

Poznato je da svaki kristal i poludragi kamen ima svoje lekovito dejstvo. Vrlo često kristale odabiramo na osnovu boje, horoskopa, dana rođenja i slično. Uz pomoć numerologije i brojeva iz datuma rođenja možemo otkriti koji je kristal najpogodniji za nas. Najpre treba sabrati sve brojeve iz datuma rođenja dok ne dobijemo jednocifren, od 1 do 9. Na primer, datum rođenja je 12.05.1986 = 1+2+5+1+9+8+6=31, odnosno, 3+2=5.

Kristali prema horoskopskom znaku

Kristal prema datumu rođenja – Broj 1

Osobe sa brojem 1 često teže dominaciji i nametanju svoje volje. Znaju da budu dosta tvrdoglavi, a u nekim razdobljima života su vrlo usamljeni. Idealni kristali za njih su roze kvarc, hematit i opal.

Kristal prema datumu rođenja – Broj 2

Ovo su osobe koje vole skad, harmoniju i mir. Dosta su osetljive i teško se suočavaju sa stresnim situacijama. Kristali koji im odgovaraju su mesečev kamen i jaspis.

Kristal prema datumu rođenja – Broj 3

Ljudi sa ovim brojem nemaju dovoljno diplomatičnosti, ni strpljenja. Skloni su burnim reakcijama i sukobima. Najpogodniji kristali su rubin, tirkiz i akvamarin.

Kristal prema datumu rođenja – Broj 4

Ovo su osobe koje ne vole promene. Poseduju dobre veštine organizovanja i vrlo su predani u radu. No, ovde često prevladaval strogost i nedostatak mašte. Kristali koji se preporučuju su karneol i kalcit oranž.

Kristal prema datumu rođenja – Broj 5

Ove osobe vole promene i uživaju u putovanjima. Kod njih dominira nestabilnost, osetljivost, ali i nedostatak otvorenosti. Najpogodniji kristali za osobe sa ovim brojem su tigrovo oko i amazonit.

Kristal prema datumu rođenja – Broj 6

Ovde dominira težnja za skladom, harmonijom i balansom. Kod ovih osoba teškoće mogu nastati onda kada žele previše stvari odjednom. Idealni kristali su fluorit i citrin.

Kristal prema datumu rođenja – Broj 7

Večiti sanjari kod kojih preovladavaju samo njihove ideje i želje. Skloni su pesimističnom raspoloženju i neralnom sagledavanju situacija. Kristali koji im odgovaraju su ćilibar i ahat.

Kristal prema datumu rođenja – Broj 8

Osobe sa ovim brojem mogu se opisati kao dinamične, aktivne i vrlo posesivne. Njima često nedostaje stabilnost i postojanost u interakciji sa drugima. Kristali koji se preporučuju su dimni kvarc i oniks.

Kristal prema datumu rođenja – Broj 9

Kod osoba sa brojem 9 prisutna je tendencija samoodricanja i predanog pomaganja drugim ljudima. Oni često doživljavaju razočarenja i skloni su agresivnim reakcijama. Najpogodniji kristali su opal, karneol i gorski kristal.

Facebook Comments