Numerologija: Prvo slovo imena – prvi deo

Numerologija kao vid drevne prakse koja proučava uticaj brojeva na život i budućnost ljudi na opširan način može nam predočiti na mnoge mogućnosti, prepreke, ali i važne  detalje. Kroz numerološku analizu slova sadržanih u imenu i prezimenu osobe otkrivamo mnoge pojedinosti, pozitivne i negativne karakteristike, odredište, ciljeve i mnoge druge važne aspekte.

No, jedna od vrlo zanimljivih analiza u numerologiji odnosi se na prvo slovo imena koje nam ukazuje na prisutnost veština, talenata, ali takođe komplikacija, finansijskih problema i nemogućnost postizanja stabilnosti.

Svako slovo ima određenu energiju i vibracije koje su jedinstvene i specifične. Kako prvo slovo imena predstavlja osnovu ili temelj na kome svaki pojedinac  oblikuje i izgrađuje svoj život, isto tako nedostatak pojedinih slova predstavlja prisutnost neravnoteže u celini.

Prvo slovo imena – A

Odgovara broju 1 – odnosi se na odučnu i aktivnu prirodu osobe, energičnost i spremnost ka ulasku u nove avanture. Ovo su rođeni lideri koji svojim entuzijazmom privlače druge. Ovo početno slovo imena predočava na mnoge kvalitete: individualnost, kreativnost, progresivan stil, snažna i jaka volja, originalnost i odlučnost. Ovde takođe postoji tendencija ka velikoj tvrdoglavosti, sebičnosti i nepotrebnim rizičnim poduhvatima.

Prvo slovo imena – B

Odgovara broju 2 – naglašava težnju ka stabilnosti. Ove osobe imaju izvrsne intelektualne sposobnosti, naglašenu percepciju i dovitljivost. Krasi ih vedar duh i vesela priroda. Međutim, one se teško oslobađaju starih navika, a jednom izgubljeno poverenje teško vraćaju. Privlači ih istraživanje, izučavanje svega što je mistično ili neobično. Veoma su analitične, velikodušne i strpljive. Ali zbog prenaglašene osetljivosti i emocionalnosti često su neshvaćene od drugih.

Prvo slovo imena – C

Odgovara broju 3 – odnosi se na aspekte komunikacije, kreativnosti i šarma. Ovo su veoma znatiželjne i radoznale osobe. Smatra se da vrlo teško ostaju fokusirane ka onome što rade, a svoje ideje i planove uvek moraju podeliti sa drugima. Njihov temelj sreće i radosti je u razumevanju drugih, prijateljstvu i maštovitim umetničkim delima. Oni imaju sklonost ka preterivanju, mogu biti neodlučni, nehajni ili netolerantni. Ukoliko ne postoji ravnoteža i sklad postaju veoma napeti i skloni depresivnom raspoloženju.

Facebook Comments