Numerologija – tajna imena

Od pamtiveka ime je označavalo identitet čoveka, njegovu idividualnost i način kako je okrenut prema svetu. Intuitivno odabrano od roditelja ili dobijeno na osnovu tradicionalnog nasleđa, ime otkriva i dodatne potencijale osobe, karakteristike, njeno zdravlje, poverenje i odnos prema drugim ljudima. Iako su se kroz vekove imena menjala i bila pod brojnim tranformacijama, u suštini, njihov izvorni smisao i značenje ostalo je nepromenjeno.

U numerologiji ime je upravo ono što smo mi sami. Svako ime ima šire značenje i detaljno oslikava sve naše sposobnosti, talente, veštine, ograničenja i mogućnosti. Prvo slovo imena označava energiju osobe, njenu vitalnost i sve ono sa čim čovek prvo istupa.

Ime kao vredan putokaz ne samo da otkriva uspavane potencijale u nama, već nam može otkriti koliko smo kompatibilni sa drugima u segmentu prijateljstva, posla ili ljubavi.

U numerološkoj analizi imena uzima se u obzir zbir svih slova. Na osnovu ovakvog numerološkog tumačenja dobijamo obilje vrednih informacija o osobi. U nastavku su prikazana značenja nekih od numeroloških vrednosti imena:

Tajna imena – numerološka vrednost broj 1 : predstavlja snalažljive, samostalne i preduzimljive osobe. Energija broja 1 odnosi se na visoko samopouzdanje i tendenciju individualnosti. Ovde dominira jaka unutrašnja snaga, ambicioznost i istrajnost. Međutim, negativna strana ovih osoba je tvrdoglavost, težnja za dominacijom i kontrolisanjem drugih ljudi.

Tajna imena – numerološka vrednost broj 3 : osobe čija je vrednost imena prikazana brojem tri povezuje se sa mnogobrojnim talentima, umetničkim sposobnostima i darom maštovitosti. Oni svaki trenutak svog vremena teže da iskoriste na što kreativniji način. Energija broja tri odnosi se na prisutnost vedrog duha, optimizam i veselu prirodu. Ovde može postojati interes ka muzici, slikarstvu ili pevanju.

Tajna imena – numerološka vrednost broj 5 : označava želju za slobodom, upoznavanjem novih ljudi i avanturama. Najčešće, ove osobe su po prirodi vrlo radoznale, svestrane i ambiciozne. Odlikuje ih fleksibilnost u pristupu, spremnost za promenu i inventivan duh. Lako se prilagođavaju novonastaloj situaciji, uživaju u druženju, zabavi i novim saznanjima.

Tajna imena – numerološka vrednost broj 7 : po prirodi ovo su osobe kojima je veoma važan duhovni segment života.  Oni su zainteresovani za tajna ili mistična znanja, parapsihologiju i sve ono što je u suštini neobično. Za njih je važnije sticanje mudrosti nego područje zabave ili avantura. Po prirodi su samotnjaci koji su u potrazi za transformacijom koja će biti u skladu sa njihovim bogatim unutrašnjim životom.

Tajna imena – numerološka vrednost broj 9 : označava prisutnost mnogobrojnih talenata, intuicije, duhovnosti i suptilnog pristupa. Najznačajnije karakteristike koje se ovde izdvajaju su iskrenost, predanost, besprekornost u radu, energičnost i vrlo snažan karakter. Po pitanju zdravlja otkriva veoma slabu psihu, što se često negativno odražava na fizičku snagu i vitalnu energiju osobe. Ovaj broj otkriva da osobe ima interes ka duhovnom i mističnom.

Facebook Comments