Ogledalo – magija ogledala u ritualima

Ogledalo se smatra veoma moćnim predmetom koji se vekovima koristio u magiji i čarolijama. U prošlosti, mali broj ljudi je sebi moglo priuštiti ogledalo, jer je bilo veoma skupo. Jedno od najpopularnijih verovanja za razbijeno ogledalo ostalo je aktuelno do današnjih dana. Slomljeno ogledalo u kući smatra se nazankom svađe, problema i dolaskom sedam godina nesreće.

Vintage picture frame on baroque style wallpaper.

Magija sa ogledalom jedna je od najzastupljenijih, zbog brojnih mističnih svojstava. U ritualima najbolje je koristi ogledalo koje ima okrugli ili ovalni oblik. Veoma je važno da ogledalo ne bude izgrebano i da ne reflektuje iskrivljenu sliku.

Pre početka svakog rituala ogledalo treba obrisati vlažnom krpom u pravcu suprotnom od smera kazaljki na satu, a završiti sa brisanjem u pravcu smera kazaljki na satu. Takođe, pogodno je da se otopi malo soli u vodi kojom brišemo ogledalo.

U magičnim ritualima za privlačenje obilja najbolje je na ogledalo staviti onaj element, sliku ili predmet koji se odnosi na taj segment. Ogledalo reflektuje  energiju, koja se zatim umnožava. Takođe, možemo odabrati određeni dan za magični ritual sa ogledalom, u zavisnosti od onoga što želimo.

Ponedeljak: dan u kome se rade rituali vezani za kuću, porodična pitanja.

Utorak: rituali za oporavak, vraćanje vitalnosti, zdravlje, neutralisanje negativnih uticaja neprijatelja.

Sreda: idealan dan za rituale koji se odnose na uspeh u poslu, dobre mogućnosti na putovanju, učenje.

Četvrtak: ovaj dan pogodan je za rituale koji su povezani sa materijalnim pitanjima, igrama na sreću i obiljem.

Petak: rituali za ljubav, romantiku, sklad, bolje odnose sa drugim ljudima.

Subota: povezuje se sa ritualima za savladavanje loših navika.

Nedelja: dan u kome se mogu raditi rituali za porodičnu harmoniju i isceljenje.

U magičnim ritualima sa ogledalom možemo koristiti svećice određenih boja: crvena – za ljubav, plava – za znanje, zlatna – za bogatstvo, žuta – za zdravlje. Ukoliko želite da privučete nove prilike koje će vam doneti matrijalno poboljšanje, najbolje je odabrati četvrtak. Od ostalih elemenata uzimaju se novčanice, zlatna sveća i pišu se afirmacije koje se zatim stavljaju na ogledalo. Ako želite da pronađete novu ljubav, petkom na ogledalu nacrtajte srce crvene boje, odaberite kristale za ljubav i napišite malu afirmaciju koja se odnosi na vašu želju.

Mnoge osobe koriste magiju sa ogledalom u svom svakodnevnom životu. Veruje se da će malo ogledalo koje držimo na radnom  stolu eliminisati sve štetne i negativne učinke onih osoba koje nas kritikuju ili nisu blagonaklone prema nama.

Facebook Comments