Pet elemenata kineskog horoskopa – znak Konj

Konj predstavlja sedmi znak kineskog horoskopa. Oni uživa u promenama, jer je dosta fleksibilan i brzo se prilagođava. Voli svoju nezavisnost, boji se predanosti i želi slobodan život. Akcija je jedna od ključnih reči vezanih za ovaj znak.

Njega odlikuje iskrenost, svestranost, energičnost i dobra vitalnost. Među najvećim manama su razdražljivost, promenljivost, naglost i nepromišljenost. Za razliku od prethodnog znaka Zmije, ova životinja nikada ne može proći neopaženo. U isto vreme , on je duhovit, lukav, ima sposobnost brzog donošenja odluka i sklonost da manipuliše drugima. Takođ, sklon je preterivanju i sebičnosti.

Element: Vatra

Polaritet: Yang

Pravac: Jug

Srećan broj: 8

Boja: Crna

Mesec: Jun

Slaže se sa znakom: Pas, Tigar

Ne slaže se sa znakom: Pacov

Vladavina elemenata prema godini rođenja kod znaka Konj:

Metalni Konj  (1930, 1990)

Vodeni Konj (1942, 2002)

Drveni Konj (1954, 2014)

Vatreni Konj (1906, 1966)

Zemljani Konj (1918, 1978)

Metalni Konj  (1930, 1990): Ovaj znak kineskog zodijaka smatra se gospodarom svoje sudbine. On voli slobodu, po prirodi je večiti optimista i ne voli da bude u prisustvu negativnih ljudi. Element metala ovde predočava da je sa njim vrlo teško držati korak, zbog naglašene dinamičnosti i aktivnosti. Inače, ova vrsta smatra se izuzetno tvrdoglavom u odnosu na druge predstavnke istog znaka. U društvu je veoma popularan i rado prihvaćen. Zbog svog nepopustljivog temperamenta sklon je nesuglasicama i sukobima. Vodeći  element metala ovde predočava na impulsivnost u donošenju odluka i veliku zahtevnost.

Vodeni Konj (1942, 2002): On je veseo i razdragan sa izraženim poslovnim talentima. No, takođe može biti previše zabrinut i preokupiran sopstvenim statusom i željom da udovolji sebi. Odlično se prilagođava novonastalim situacijama, naročito ukoliko ima koristi od toga. Ovaj znak kineskog zodijaka iznad svega želi da postigne veliki uspeh. Njegova priroda je nemirna, voli da privlači pažnju i da putuje. Odlikuje ga odličan smisao za humor, elegancija, velika senzualnost i mentalna brzina. Lako ulazi u ljubavne avanture i vrlo je strastven. Negativna strana vodenog Konja je nedoslednost i nedostatak dugoročne predanosti.

Drveni Konj (1954, 2014): Prema kineskom zodijaku drveni Konj spada u jedan od najtiših i najmirnijih. On je veoma razuman, teži napretku i pozitivnim promenama. Ne boji se promena,  entuzijazam, optimizam i dobro raspoloženje lako prenosi na ljude oko sebe. Osobe rođene u ovom znaku su vrlo originalne, imaju veselu prirodu, vole da istražuju i dosta su disciplinovane. Element drveta ovaj znak čini manje impulsivnim u odnosu na ostale predstavnike i sposobnim da mirno donosi odluke.

Vatreni Konj (1906, 1966): Ovaj znak kineskog zodijaka teži stalnim promenama, nepredvidljiv je i dosta impusivan. Njegov energičan duh fascinira mnoge ljude. Vatreni Konj ima kreativne ideja, duhovit je, a njegova želja za slobodom je ogromna. Postojeće probleme lako rešava. No, njegov bes može bti zastraćujući, jer u takvom staju može mnogo povrediti osobe oko sebe. Vodeći vatreni element daje mu prekomernu energiju i strast koju teško kontroliše. Žudi za uzbuđenjima  i velikim izazovima. U području posla ne toleriše nadređene, niti ikakvu vrstu nadzora. Poseduje dosta duhovitosti, šarma i inicijative. Zbog dvostrukog elementa vatre žudi za uzbuđenjima i veoma lako se zaljubljuje. Od drugih zahteva veliku predanost i posvećenost.

Zemljani Konj (1918, 1978): Zemljani Konj je vrlo strpljiv, analitičan i veran. Zbog vodećeg elementa zemlje nema impulsvnost i naglost u delovanju kao istoimeni predstavnici ovog znaka. Takođe, zbog naglašene osetljivosti, zemljani Konj se vrlo teško koncentriše. Vodeći element zemlje donosi dosta stabilnosti ovom znaku, praktičan i mudar pristup. Ovaj znak može obuzdati svoju hirovitost i nagone. Osobe rođene u znaku zemljanog Konja veoma su vešti u finansijskom području i poslovanju. Njihov  život nije buran, promenljiv kao kod drugih, a dosta snage ulaže u svoj prefesionalni razvoj i napredak. Zbog svoje diskretne prirode ima dosta prijatelja i poznanika.

Facebook Comments