Pet elemenata kineskog horoskopa – znak Zec

Zec spada u četvrti znak kineskog zodijaka. U Kini ove životinje predstavlja dugovečnost. On je uvek brižan, posvećen i ljubazan. Iako je svestan da ga vrebaju mnoge opasnosti, Zec teži miru i sigurnosti. Inače, za ovaj znak se smatra da ima najviše neprijatelja od svih ostalih u horoskopu, što od strane ljudi, tako i od strane drugih životinja. Zec je po prirodi miran, ali ima crtu zagonetnosti i mističnosti. Mane su mu tvrdoglavost i hirovitost. Znaju biti tihi i odsutni, naročito su osetljivi na negativne kritike.

Element: Drvo

Polaritet: Yin

Pravac: Istok

Srećan broj: 4

Boja: Nežno plava

Mesec: Mart

Slaže se sa znakom: Svinja, Koza

Ne slaže se sa znakom: Petao

Vladavina elemenata prema godini rođenja kod znaka Zec:

Metalni Zec  (1951, 2011)

Vodeni Zec  (1903, 1963)

Drveni Zec  (1915, 1975)

Vatreni Zec (1927, 1987)

Zemljani Zec (1939, 1999)

Metalni Zec  (1951, 2011): Vladajući element metala čini ovu vrstu Zeca jednim od najjačih u odnosu na druge predstavnika istoimenog znaka. Metalni Zec je uspešan u mnogim područjima života. Ima visoko samopouzdanje, vrlo je odgovoran u ispunjavanju svojih obaveza i nikada ne odustaje, bez obzira koliko su teške prepreke ispred njega. Element metala Zecu pruža dosta izdržljivosti, psihičke i fizičke snage.

Vodeni Zec  (1903, 1963): Prema kineskom zodijaku, vodenog Zeca karakteriše velika emocionalna krhkost i izuzetna osetljivost. Ova vrsta Zeca je sklona prevelikoj subjektivnosti, a njegova neočekivana promena raspoloženja doprinosi većem nepoverenju ljudi. Vodeni Zec je sklon prepirkama, konfliktima i loše održava stabilnost u partnerstvu. Nije previše maštovit, ni komunikativan. Inače, veruje se da ima odlično pamćenje, intuiciju i poseduje posebnu vrstu energije.

Drveni Zec  (1915, 1975): Ukoliko ste drveni Zec u kineskom zodijaku, imate dosta ambicija, vrlo ste tolerantni i velikodušni. Vaši stavovi i postojanost mogu vam pomoći da ostvarite visoku poziciju u društvu i profesionalnom području. No, ova vrsta Zeca najviše je diskriminisana od svih predstavnika istoimenog znaka. Negovu velikodušnost i dobrotu drugi znaju vrlo vešto da zloupotrebe, zbog čega su dosta puta emocionalno povređeni. Element drveta daje Zecu veliku osetljivost, sposobnost za timski rad, ali i neizbežnost stradanja zbog drugih ljudi.

Vatreni Zec (1927, 1987): U kineskom zodijaku, vatreni Zec ima odlike velike spontanosti i smisala za humor. On je sposoban da se suoči sa svim životnim izazovima. Poseduje jaku vitalnost, dosta taleneta i veština. Veoma je znatiželjan, aktivan i nastoji da izbegne sukobe. No, za razliku od druge vrste, vatreni Zec je najmanje emotivan. Ne voli nepravdu, sposoban je da bude lider u timu i zbog toga je često na vodećim pozicijama.

Zemljani Zec (1939, 1999): Predstavnici ovog znaka u kineskom zodijaku smatraju se najpraktičnijim. Oni teže materijalnoj udobnosti i sigurnosti na porodičnom planu. Element zemlje ovde naglašava potrebu za stalnim inovacijama i novim kreativnim projektima. Zemljani Zec je dosta osetljiv i vrlo oprezan. Fokusiran je ka materijalnom aspektu, dosta je proračunat i mudro koristi sve ono što ima na raspologanju.

Facebook Comments