Pet elemenata kineskog horoskopa – znak Zmaj

Zmaj je peti znak kineskog zodijaka. Glavne karakteristike ljudi rođenih  u ovom znaku su hrabrost, iskrenost, neposrednost i mentalna jačina. Zbog svoje iskrenosti Zmaj često može biti izmanipulisan od strane drugih ljudi. Zmaj teži nametanju svog mišljenja i ima osećaj da ga ostali ne razumeju dovoljno. Ovaj znak kineskog zodijaka  je mentalno veoma jak i nikada ne okleva pred postojećim izazovima . Njegovi glavni nedostaci su naglost, oholost, arogancija i zahtevnost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Element:  Zemlja

Polaritet: Yang

Pravac: Istok – jugoistok

Srećan broj: 2

Boja: Zlatna

Mesec: April

Slaže se sa znakom: Majmun, Pacov

Ne slaže se sa znakom: Pas

Vladavina elemenata prema godini rođenja kod znaka Zmaj:

Metalni Zmaj  (1940, 2000)

Vodeni Zmaj  (1952, 2012)

Drveni Zmaj  (1904, 1964)

Vatreni Zmaj (1916, 1976)

Zemljani Zmaj (1928, 1988)

Metalni Zmaj  (1940, 2000): U odnosu na istoimene predstavnike ovog znaka, metalnom Zmaju pripisuju se odlike najveće istrajnosti. On je izuzetno strastven, ratoboran i čvrsto se drži svojih načela. Neke od njegovih najvećih vrlina su poštenje i iskrenost. Element metala  daje mu ogromnu jačinu što se u negativnom smislu može ispoljiti kroz fanatična ubeđenja, nefleksibilnost i egocentričnost. Smatra se velikim ratnikom koji je u stanju da zaplaši slabije protivnike i rivale. Strpljenje nije njegova jača strana, ali je veoma inteligentan i sposoban da se suoči sa izazovima, bez obzira ne nedostatak podrške od drugih.

Vodeni Zmaj  (1952, 2012): Element vode ovde deluje dosta smirujuće i donosi strpljenje. Inače, vodeni Zmaj  je spreman da ostavi svoj ego po strani zarad dobrobiti drugih. Prema kineskom zodijaku, simboliše progresivne osobe koje su u stanju da prihvate poraz, bez dodatne gorčine ili osvetolljubivosti. Neki od najznačajnijih kvaliteta su posvećenost, odanost i pouzdanost. U radu su veoma predani, postojani i imaju odlične pregovaračke sposobnosti.

Drveni Zmaj  (1904, 1964): Drveni Zmaj je poznat po svojoj kreativnosti i brojnim talentima. On je sposoban da razvije nove koncepte u svom istraživaju. Za razliku od drugih predstavnika istoimenog znaka, drveni Zmaj nije osvetoljubiv, niti egoističan. Čak i onda kada gubi ostaje dostojanstven i ponosan. Za drvenog  Zmaja smatra se da nije sklon tajnovitosti, kako na profesionalnom, tako ni na ljubavnom planu. Osobe rođene u ovom znaku su aktivni putnici i neumorni istraživači. Odlikuje ih velika iskrenost, analitičnost i velikodušnost.

Vatreni Zmaj (1916, 1976): Element vatre koji ovde dominira ukazuje na dosta zahtevnu, nestrpljivu i i izvesnoj meri agresivnu prirodu. Prema kineskom horoskopu, vatreni Zmaj  dosta očekuje od drugih, ali takođe je u stanju da za uzvrat ponudi mnogo više. Poseduje ogromnu energiju, superioran je, pravedan i veoma iskren. Osobe rođene u ovom znaku su dosta ambiciozne, ali i sklone donošenju brzopletih zaključaka. Njihove najistaknutije karakteristike su pronicljivost, oštroumnost i velika odlučnost.

Zemljani Zmaj (1928, 1988): Kod zemljanog Zmaja nije toliko naglašena težnja za dominacijom, zbog dobre samokontrole koja je inače njegova glavna karakteristika. Element zemlje čini ga dosta uravnoteženim, dobro organizovanim i stabilnim. Međutim, ukoliko ga neko uvredi može biti vlo osvetoljubiv. Teži neumornom razvijanju svojih veština i talenata, ali i korišćenju postojećih reursa. Osobe rođene u ovom znaku karakteriše jednostavnost, ljubaznost, marljivost, odlučanost i energičnost. Ovde je takođe naglašen aspekt društvenosti i racionalnosti.

Facebook Comments