Planetarni aspekti – drugi deo

U natalnoj karti prikazano je sve ono što se odnosi na život pojedinca, njegove vrline, slabosti i ključne obeležja. Znakovi, položaj planeta i različiti aspekti koje formiraju daju nam detaljne informacije i otkrivaju kakve izmene treba napraviti u cilju sopstvene koristi i umanjenja teškoća.

10.kuca

Sunce daje vitalnost, Mesec se odnosi na emocije i osećanja, Merkur predstavlja komunikaciju, Saturn govori o istrajnosti i inicijativi. Venera je planeta prilagodljivosti i ljubavi, Neptun predstavlja motivaciju i maštu, Mars označava snagu i seksualni nagon, Jupiter prikazuje  veru, dok Uran prikazuje samostalnost i naglost.

Planetarni aspekti u natalnoj karti govore o sposobnostima osobe, uspesima, kvalitetu života, zdravlju, ljubavnom skladu i profesionalnom uspehu. Kada su zastupljeni neskladni planetarni aspekti tada osoba može doživeti dosta razočarenja, kriza i prepreka na svom životnom putu. U nastavku su opisani neki od zanimljivijih aspekata koji mogu biti značajna pomoć u tumačenju natalne karte.

Planetarni aspekti – Pluton trigon ASC

Kod osobe sa ovim aspektom izražen je smisao za dobru organizaciju, kao i težnja za vodećom pozicijom na profesionalnom planu. U životu može doći do značajnih i važnih preokreta ili ostvarenja visokog položaja.

Planetarni aspekti – Jupiter konjukcija ASC

Ovaj aspekt označava osobu vesele i optimistične prirode, sa smislom za humor. Želja za udobnošću i dobrom hranom su naglašeni. Novac lako i jednostvano zarađuje. Takođe označava sposobnost dobre regeneracije.

Planetarni aspekti – Merkur kvadrat MC

Ovaj aspekt označava brojne poteškoće u komunikaciji, neobjektivnost i preuzimanje obaveza koje osoba ne može da ispuni. Komunikacija, posebno sa autoritetom ili nadređenima  prožeta je brojnim problemima. Takođe, nestrpljenje, nervoza, frustracije i sklonost ka svađama  dominantni.

Planetarni aspekti – Jupiter kvadrat MC

Osobe sa ovim aspektom moraju biti veoma oprezne kada je u pitanju profesionalno područje. Nepromišljenost i impulsivno delovanje mogu dovesti do brojnih problema sa zaposlenima i kolegama na radnom mestu.

Planetarni aspekti – Saturn trigon MC

Kada je u natalnoj karti Saturn u trigonu sa MC-om to označava veliku stabilnost u karijeri. Osoba postepeno i sa dosta odgovornosti pristupa profesionalnom području. Ovde nema nepromišljenih koraka, ni impulsivnog ponašanja. Zbog iskrenosti i poštenja osoba je dosta cenjena od drugih. Može imati pomoć ili podršku od ljudi na položaju.

Planetarni aspekti – Neptun sekstil Pluton

To je aspekt koji se odnosi na maštovitost i kreativnost. Osoba ne voli nepravdu, teži jednakosti i zalaže se za humanitarne ideale.

Planetarni aspekti – Neptun sekstil ASC

Osoba sa ovim aspektom je veoma intuitivna, osetljiva i ima mnoge talente koje treba koristiti u pozitivnom smislu. Može imati korist od meditacije, muzike ili slikarstva.

Planetarni aspekti – Merkur sekstil Venera

Označava odličnu prilagodljivost osobe, dosta šarma i veselu prirodu. Ljubaznost i neposrednost često pomaže da ostvari dobru saradnju sa drugima. Ovaj aspekt daje talente za glumu i pisanje.

Planetarni aspekti – Jupiter trigon Pluton

Kad je u natalnoj karti prisutan ovaj aspekt, pojedinac ima dosta potencijala, odlično je organizovan i veoma posvećen radu. Entuzijazam i dobro raspoloženje omogućavaju da se lakše prevaziđu određene teškoće. Uspeh može ostvariti u saradnji sa strancima.

Facebook Comments