Planetarni aspekti – prvi deo

U natalnoj karti prikazano je sve ono što se odnosi na život pojedinca, njegove vrline, slabosti i ključne obeležja. Znakovi, položaj planeta i različiti aspekti koje formiraju daju nam detaljne informacije i otkrivaju kakve izmene treba napraviti u cilju sopstvene koristi i umanjenja teškoća.

Sunce daje vitalnost, Mesec se odnosi na emocije i osećanja, Merkur predstavlja komunikaciju, Saturn govori o istrajnosti i inicijativi. Venera je planeta prilagodljivosti i ljubavi, Neptun predstavlja motivaciju i maštu, Mars označava snagu i seksualni nagon, Jupiter prikazuje  veru, dok Uran prikazuje samostalnost i naglost.

Planetarni aspekti u natalnoj karti govore o sposobnostima osobe, uspesima, kvalitetu života, zdravlju, ljubavnom skladu i profesionalnom uspehu. Kada su zastupljeni neskladni planetarni aspekti tada osoba može doživeti dosta razočarenja, kriza i prepreka na svom životnom putu. U nastavku su opisani neki od zanimljivijih aspekata koji mogu biti značajna pomoć u tumačenju natalne karte.

Planetarni aspekti – Merkur sekstil Venera

Označava odličnu prilagodljivost osobe, dosta šarma i veselu prirodu. Ljubaznost i neposrednost često im pomažu da ostvare dobru saradnju sa drugima. Ovaj aspekt daje talente za glumu i pisanje.

Planetarni aspekti – Mesec trigon Saturn

Ako je u natalnoj karti Mesec u trigonu sa Saturnom to govori o dosta opreznoj osobi.  Stabilnost na materijalnom planu je od velikog značaja. Ovaj aspekt takođe govori o veštom skrivanju emocija od drugih ljudi.

Planetarni aspekti – Merkur konjukcija MC

Ovaj aspekt odnosi se na brojne veštine, dobre pregovaračke sposobnosti i talente za rad u oblasti trgovine, obrazovanja i komunikacije. Dobra organizacija i planski način rada doprinose većem uspehu.

Planetarni aspekti – Sunce sekstil Mesec

Pojedinac sa ovim aspektom može postići dosta uspeha u životu bez velikog truda. Ovaj aspekt pokazuje prisutnost ravnoteže, sklada i razumevanja. Označava dobro zdravlje i dosta energije.

Planetarni aspekti – Merkur kvadrat Jupiter

Označava želju osobe za učenjem i novim saznanjima. Međutim, zbog odeđenih okolnosti ili problema obrazovanje može biti naglo prekinuto. Ovaj aspekt takođe govori o prisutnoj netaktičnosti i problemima u komunikaciji.

Planetarni aspekti – Mesec konjukcija Merkur

Kada su ove dve planete u konjukciji one ukazuju na emocionalnu prirodu i jaku osetljivost. Osoba može biti dosta cenjena od strane drugih ljudi. Međutim ovaj aspekt često prikazuje dosta problema na porodičnom planu.

Planetarni aspekti – Mars opozicija Uran

Osoba mora naučiti kako da stekne veću samokontrolu. Ovaj aspekt govori i mogućim opasnostima i agresiji. Povezuje se sa razdobljima kada osoba ima previse obaveza, ali i kada je u fazi potpunog mira. U poslovnom smislu označava prekovremeni rad.

Planetarni aspekti – Jupiter sekstil Neptun

Opisuje osobu koja ima dosta optimizma, ideala i jaku veru. Daje talente za muziku, naglašava kreativnost i razumevanje onoga što je tajnovito ili mistično.

Facebook Comments