Planete u konjukciji sa Ascendentom

Položaj planeta u natalnoj karti prikazuje osnovu karaktera natusa i njegov potencijalni razvoj. Na osnovu planetarnih pozicija možemo sagledati mogućnosti, kreativne talente i otkriti prilike za rast. Kada planete formiraju skladne aspekte sa Ascendentom (konjukcija, trigon, sekstil) to je naznaka skladnog delovanja u mnogim područjima života, dok negativni aspekti (kvadrat, opozicija) ukazuju na prisutnost sukobljivosti ili teškog prilagođavanja.

Sunce u konjukciji sa Ascendentom

Kada je ovaj aspekt prisutan u natalnoj karti on nam govori o ponašanju osobe i njenoj ličnosti. Ovde je zastupljena težnja da se dobije puna pažnja od drugih  i pokažu sopstvene mogućnosti. Sunce u konjukciji sa Ascendentom takođe ukazuje na veliku vitalnost.

Mesec u konjukciji sa Ascendentom

Mesec se povezuje sa nestabilnošću, a kada je u konjukciji sa Ascendentom to uzrokuje veliku emocionalnost i promene raspoloženja. Sa druge strane, ovaj aspekt predstavlja dobru prilagodljivost i donosi popularnost.

Mars u konjukciji sa Ascendentom

Planeta Mars odnosi se na podsticaj, izdržljivost i energičnost. Kada formira aspekt konjukcije sa Ascendentom u natalnom grafikonu to donosi liderske sposobnosti i borbu za sopstvene ideale.

Venera u konjukciji sa Ascendentom

Ovo je aspekt ljubaznosti, naglašenog šarma i harizmatičnosti. Natus ima težnju da bude prihvaćen od drugih i dobije njihovu punu podršku.

Merkur u konjukciji sa Ascendentom

Ovaj aspekt se odnosi na visoke intelektualne sposobnosti, znatiželju i racionalnost. Smatra se da  uzrokuje nemirnu prirodu, daje dobre govornike i odlično prilagođavanje uslovima.

Saturn u konjukciji sa Ascendentom

To je aspekt koji se odnosi na odlične organizacijske sposobnosti i praktičnost. Uopšteno govori o zrelosti i odgovornom pristupu.

Jupiter u konjukciji sa Ascendentom

Ovo je aspekt koji natusu daruje velikodušnost, plemenitu prirodu i nežnost. Najčešće je naznaka velikog životnog optimizma i iskrenosti.

Pluton u konjukciji sa Ascendentom

Uopšteno, ovaj aspekt ukazuje na osobu koja zna šta želi od života. Drugim ljudima uvek deluje mistično i zagonetno. Pluton u konjukciji sa Ascendentom je naznaka velike nazavisnosti i odlučnosti.

Uran u konjukciji sa Ascendentom

U natalnoj karti ovaj aspekt otkriva spontane, ekscentrične i nepredvidljive osobe koje potpuno neočekivano menjaju svoje mišljenje. Oni vole slobodu i privlači ih sve ono što je neobično i drugačije.

Neptun u konjukciji sa Ascendentom

Osoba sa ovim aspektom u natalnom grafikonu poseduje jaku intuiciju, emotivna je, saosećajna i osetljiva. Ovaj aspekt takođe prikazuje težnju pojedinca da uvek bude u toku zbivanja.

Facebook Comments