Planete u retrogradnom hodu – Merkur, Venera, Mars, Jupiter

U astrologiji, retrogradni hod planeta označava vreme odlaganja, kašnjenja, revidiranja i ponovnog preispitivanja situacije. Planete u retrogradnom hodu uključuju veću pažnju, trud, zalaganje, koncentraciju i potragu za poboljšanjem. U tumačenju astrološke karte retrogradno kretanje planeta ukazuje nam na ona područja u kojima će trebati više zalaganja da se pronađe ravnoteža. Takođe pri tumačenju tranzita ne treba zaboraviti da planete u retrogradnom hodu doprinose otežanju, čak i kada su u pitanju najbolje mogućnosti.

 

 

Sporohodne planete se češće nalaze retrogradnom hodu, a to su: Pluton, Jupiter, Uran, Neptun, Saturn i njihov uticaj može biti veoma jak. Njihov retrogradni hod traje od četiri do šest meseci u toku godine. Za razliku od njih, Merkur, Venera, Mars donose privremene blokade i kašnjenja.

Planete u retrogradnom hodu – Merkur

Merkur, planeta komunikacije i putovanja oko tri puta godišnje  je u retrogradnom hodu. Tada nije najbolje vreme za potpisivanje dokumenata, novih ugovora, zdravstvene tretmane, putovanja ili kupovinu nekretnine. U toku retrogradnog Merkura treba izbegavati one delatnosti kojima on upravlja. Područje tehnologije i komunikacije je pod vladavinom Merkura, pa njegov retrogradni hod može dati kvar mobilnih telefona, računara ili gubitak.

Planete u retrogradnom hodu – Venera

Venera se odnosi na pitanaj ljubavi, novca, lepote, imovine. Tokom njenog retrogradnog hoda  može doći do emocionalnog nezadovoljstva, patnje ili nerazumevanja u ljubavnim odnosima. Takođe nezadovoljavajući rezultati prisutni su i u ostalim područjima kojima vlada ova planeta.

Planete u retrogradnom hodu – Mars

Mars je planeta koja se odnosi na inicijativu i akciju. Kad je retrogradan označava vreme većih ograničenja i frustracija. On blokira našu preduzimljivost i želje, donosi smanjenu inicijativu i više impulsivnog podsticaja. U toku ovog razdoblja potrebno je duplo više razboritosti u aktivnostima. To je vreme veće konfuzije, agresivnosti i ljutnje. Sve što je tada započeto neće doneti dobre rezultate.

Planete u retrogradnom hodu – Jupiter

Jupiter u retrogradnom hodu usporava sve ono što se odnosi na poslovne projekte, duhovnost, veru, vrednosti, putovanja u druge zemlje i pravna pitanja. On zahteva preispitivanje iznutra i sugeriše na one ideje koje ponovo treba analizirati. To je vreme kada se mogu dogoditi brojne nezgode na putovanjima i kad se susrećemo sa brojnim izazovima u poslovanju ili zakonodavnim institucijama.

 

 

Facebook Comments