Planete u retrogradnom hodu – Saturn, Pluton, Uran, Neptun drugi deo

U astrologiji, retrogradni hod planeta označava vreme odlaganja, kašnjenja, revidiranja i ponovnog preispitivanja situacije. Planete u retrogradnom hodu uključuju veću pažnju, trud, zalaganje, koncentraciju i potragu za poboljšanjem. U tumačenju astrološke karte retrogradno kretanje planeta ukazuje nam na ona područja u kojima će trebati više zalaganja da se pronađe ravnoteža. Takođe pri tumačenju tranzita ne treba zaboraviti da planete u retrogradnom hodu doprinose otežanju, čak i kada su u pitanju najbolje mogućnosti.

Planete u retrogradnom hodu – Saturn

Saturn vlada strukturom, tradicijom i odnosi na proces sazrevanja. Sva pitanja koja se vezuju za odgovornost, organizaciju, odluke u toku retrogradnog hoda ove planete ponovo su vreduju i dolaze u fokus. Tako je vreme kada moramo preuzeti  veću odgovornost i promeniti strategiju u onim područjima gde osećamo strah i nesigurnost. Saturnov retrogradni hod u natalnom grafikonu imaće najjači uticaj na znak i kuću u kojoj se nalazi, kao i na ona područja gde formira određene aspekte.

 

Planete u retrogradnom hodu – Pluton

Tokom retrogradnog kretanja Plutona veća pažnja usmerena je na pitanja koja se odnose na moć, procese  upravljanja, magiju, seksualnost, obnovu i poboljšanje života. To je period kada se treba suočiti sa sopstvenim strahovima, ograničenjima i dubljom spoznajom sebe. Retrogradni Pluton nas poziva na prihvatanje istine, otkrivanje onoga što smo propustili i što je nedostajalo za opšte poboljšanje. U tom razdoblju možemo saznati  tajne i mnoge skrivene aktivnosti.

Planete u retrogradnom hodu – Uran

Uranova uloga odnosi se na suočavanje sa izazovima. U toku retrogradnog hoda veću pažnju stavlja na pitanja koja imaju veze sa  promenama, transformacijom,  profesionalnim aktivnostima, brakom i sa strancima. Retrogradni Uran odnosi se na vreme kada su prisutni brojni izazovi u profesionalnom i bračnom životu i kada je neophodno bolje društveno prilagođavanje.

 

Planete u retrogradnom hodu – Neptun

Neptun je planeta iluzije i obmane, ideja i duhovnosti. Kada se nalazi u retrogradnom hodu donosi razočarenja i usporava nas. To je period kada možemo osetiti ozbiljne posledice u području mentalnog zdravlja, susresti se sa poteškoćama, sumnjama i jačom osetljivošću. Retrogradni Neptun daje takođe tendenciju bežanja u svet poroka. Tada ne treba imati previše očekivanja od drugih ljudi, jer vremenom možemo otkriti da smo bili žrtve obmane i prevare.

Facebook Comments