Pluton u retrogradnoj fazi – Uticaj na zodijačke znakove

Retrogradni hod Plutona dešava se jednom godišnje i u proseku traje oko pet meseci. Njegov uticaj najviše je izražen na kuću u kojoj se nalazi u tranzitu. Pluton se sada nalazi u  Jarcu, a njegovo putovanje ovim znakom trajaće do2024. godine.

Pluton upravlja zodijačkim znakom Škorpija i odnosi se na uništenje, destrukciju, promene, transformaciju. U astrologiji je povezan sa unutrašnjom regeneracijom i oslobađanjem od starih obrazaca. To je planeta duboke individualne transformacije, a njegovo delovanje često je nemilosrdno i ekstremno.

Period kada je Pluton u retrogradnoj fazi stavlja akcenat na pitanja iz prošlosti i ponovno preispitivanje ili suočavanje sa određenim situacijama. To je vreme kada osoba ima mogućnost da unapredi ciljeve u nekim područjima života i na konstruktivan način dođe do promena na emocionalnom planu. Njegov retrogradni hod odnosi se na istraživanje svih onih skrivenih slabosti, otkrivanje potencijala i pronalaženje rešenja.

Pluton u retrogradnoj fazi i uticaj na zodijačke znakove

Ovan: Pluton u retrogradnoj fazi zodijačkom znaku Ovan donosi dosta impulsivnog i nekontrolisanog delovanja, pa je aktuelnom periodu potrebno biti dodatno oprezan. Tada su mogući problemi u ljubavnim odnosima, sa prijateljima, na poslu.

Bik: Uopšteno ova retrogradna faza Plutona Biku donosi tendenciju ka zabuni, iluzijama ili zabludama. To je ciklus kada treba dobro razmisliti pre donošenja konačnih odluka.

Blizanci: Pluton u retrogradnoj fazi ovom znaku zodijaka stvara osećaj lažne sreće ili optimizma. Tada treba dobro razmisliti o određenim životnim stavovima i ubeđenjima.

Rak: Aktuelan tranzit Plutona zodijačkom znaku Rak donosi sklonost ka preterivanju. Takođe, u ovom periodu postoji mogućnost iznenađenja u području ljubavi.

Lav: Retrogradni hod Plutona predstavnicima ovog znaka donosi više događaja na društvenom planu, ali mogućnost susreta sa osobama iz prošlosti. To je veoma specifično razdoblje za Lava u kome se treba čuvati konflikata i razdora.

Devica: Pluton u retrogradnoj fazi ukazuje ovom zemljanom znaku da stvari mora sagledati iz druge perspektive. Tada postoji mogućnost veće emocionalnosti i  sukoba u ljubavnom partnerstvu.

Vaga: Brzopletost u donošenju odluka u toku retrogradnog razdoblja Plutona može delovati kontraproduktivno. Tada treba savladati neodlučnost i težiti uravnoteženijem delovanju.

Škorpija: Pluton u retrogradnoj fazi znaku Škorpije ukazuje na vreme veće zbunjenosti i greški. U toku ovog tranzita treba  težiti unutrašnjem istraživanju i dubokoj meditaciji.

Strelac: Ovom zodijačkom znaku razdoblje retrogradnog Plutona ukazuje na tendenciju  neodgovornog ponašanja u vezi zdravlja što može prouzrokovati niz problema ili bolesti.

Jarac: Pluton retrogradan u vašem znaku stvara dosta prevrata na finansijskom planu. U ljubavi ovo razdoblje ukazuje na moguće prekide partnerstva ili brige.

Vodolija: Za predstavnike ovog znaka Pluton u retrogradnoj fazi donosi manjak koncentracija, kašnjenja i zaboravnost. U tom periodu treba biti blje organizovan u rasporedu obaveza kako bi se izbegli potencijalni problemi.

Ribe: Pluton u retrogradnoj fazi donosi veću osetljivost posebno na emocionalnom planu. Tada postoji mogućnost pogrešne procene pojedinih osoba. U aktuelnom periodu potrebno je imati racionalniji i objektivniji pristup.

Facebook Comments