Položaj Saturna u natalnoj karti – Životni izazovi, strahovi i važne životne lekcije – prvi deo

Saturn, vladar Jarca i suvladar Vodolije, smatra se planetom karme i odgovoran je za radikalne promene, prepreke i ograničenja. Sve teškoće sa kojima se pojedinac susreće i naučene lekcije prikazane su u kući gde se nalazi Saturn u grafikonu. Kada su lekcije naučene, tada to područje horoskopa postaje mesto dominacije i veština za svaku osobu. Naime, ova planeta povezana je sa samopouzdanjem i verom u sopstvene sposobnosti. Saturn je odgovoran za prepoznavanje mana i prednosti, ali i traženje načina kako da se suočimo sa svojim strahovima. Ova planeta uči nas kako da prevaziđemo prepreke i naučimo kako kroz veći rad i samozalaganje eliminišemo ono što nas koči u postizanju uspeha.

Položaj Saturna u prvoj kući

Osoba rođena sa Saturnom u prvoj kući ima tendenciju ka negativnom načinu načinu razmišljanja, što inicira dosta ozbiljan pristup, ali u nekim slučajevima veliku aktivnost i dinamiku. Prva kuća horoskopa govori o novim počecima, a Saturn ovde otkriva da pojedinac neće preuzeti inicijativu sve dok ne bude siguran da će sve započeto završiti bez greški. Ova pozicija Saturna  takođe se odnosi na prihvatanje promena, jačanje individualnosti i objektivnije sagledavanje sopstvenih posledica delovanja.

Položaj Saturna u drugoj kući

Najčešća definicija za planetu Saturn u drugoj kući vezuje se za ograničenja koja se odnose na sposobnost pojedinca da zaradi novac, nauči kako da upravlja svojim finansijama na odgovoran način. Dakle, osoba ima urođenu svest o tome da je finansijska stabilnost uvek rezultat požrtvovanog i predanog rada. Ova pozicija Saturna uči osobu da bude veštija u proceni materijalnog segmenta, sazna kako da ojača svoje sposobnosti i ima veće samopoštovanje.

Položaj Saturna u trećoj kući

Najveće poteškoće sa Saturnom u ovoj kući odnose na nedostatak strpljenja i teškoće u komunikaciji. Osoba ima veoma ozbiljna načela i koncepte, zbog čega nije spremna na veći kompromis. Nepopustljivost, manjak strpljenja i tolerancije su često kamen spoticanja i razlog za sukobljivost. Pojedinac smatra da je ambicioznost presudna za sticanje uspeha, zbog čega zapostavlja mnoge druge segmente. Ovde je prisutan nedostatak inventivnog pristupa i nespremnost da se preuzme rizik.

Položaj Saturna u četvrtoj kući

Saturn u ovoj kući horoskopa uopšteno se odnosi na  veliku disciplinu. Osoba u ranom dobu se suočava sa velikim zahtevima i odgovornostima u porodici. Nedostatak emocionalne ili finansijske stabilnosti može doprineti većoj sumnjičavosti u sopstvene kvalitete i sposobnosti.  Ovaj položaj Saturna  ima tendenciju da donese strah od intimne veze, inicira ranjivost, što dovodi da osoba lako gubi unutrašnji sklad i snagu.

 

Položaj Saturna u petoj kući

U ovoj kući horoskopa Saturn ukazuje na emotivnu krhkost, sumnjičavost u sopstvene talente i veštine. No, sa druge strane kod pojedinca je prisutan osećaj da je poseban i specifičan. Najveći izazov povezan je sa segmentom ljubavi jer tu dominira velika zahtevnost. Osoba teško prihvata da nije voljena od strane nekoga, zbog čega stalno želi da dominira ne ostavljajući dovoljno slobode drugoj strani. Po pitanju dece i potomstva ovde takođe mogu biti prisutne poteškoće, što zbog straha od odgovornosti ili velike neodlučnosti natusa da zasnuje porodični život.

Položaj Saturna u šestoj kući

Saturn u ovoj kući daje neumorne i veoma predane radnike. Ove osobe su dosta strpljive, zahtevne i odlično fokusirane. U svom svakodnevnom životu, svaka aktivnost se obavlja planski i sa dosta odgovornosti.  S’ obzirom da je ovo i kuća horoskopa koja se odnosi na zdravlje i fizičkom telo, postoji velika mogućnost da će natus imati probleme sa kostima, kičmom što može zahtevati dugoročne tretmane lečenja. Po pravilu, Saturn ovde ukazuje na detaljno razmatranje svih neuspeha i padova, akcentujući umerenost kao jedini način koji vodi do uspeha.

Facebook Comments