Prednosti Reiki tehnike

Reiki spada u drevnu tehniku isceljivanja i poznata je kao alternativna terapija. “Rei” znači neiscrpna univeralna energija , a reč  “ki” označava energiju životne sile. Ovu davno zaboravljenu tehniku ponovo je “otkrio” japanski sveštenik Mikao Usui. Reiki ima za cilj da poboljša zdravlje osobe i njen kvalitet života.

 

 

Reiki metoda koja predstavlja prirodna sistem usklađivanja pomaže nam da održimo i vratimo svoje zdravlje, smanjimo stres i povećamo svoju energiju. Ovaj sistem deluje kao način transformacije štetne energije u korisnu i predstavlja jedan od vidova unutrašnjeg usklađivanja, zaustavljanja samo-destruktivnih tendencija i agresivnosti.

Poznato je da su prednosti Reiki tehnike bezbrojne, jer ona usklađuje naš energetski sistem na mentalnom, fizičkom, duhovnom i emocionalnom planu. U Reiki tehnici koristi se niz svetih simbola koji su japanskog porekla i imaju za cilj da aktiviraju ili kanališu energiju na pravilan način. Reiki spada u veoma učinkovitu metodu koja donosi ozdravljenje i može se kombinovati sa drugim medicinskim tretmanima, a najčešće to je u vidu dopune.

Prednosti Reiki tehnike prikazane su u usklađivanju tela i duha, odnosno, postizanju boljeg fizičkog i duhovnog stanja. U smislu delovanja na fizičko telo, Reki pomaže kod: artritisa, infekcija, glavobolje, hroničnog ili akutnog bola, prekomerna telesne težine, menstrualnih grčeva, povreda, itd.

U emocionalnom smislu Reiki tehnika smanjuje razdražljivost, napetost, emocionalne poremećaje preveliku osetljivost, tugu.

Kada je reč o mentalnom području Reiki pomaže u smanjenju loših navika, stresa, fobija, strahova, depresije, nesanice.

Na duhovnom planu Reiki vraća unutrašnji mir, doprinosi skladu i harmoniji.

Prednosti Reiki tehnike:

Reiki pruža osećaj emocionalnog olakšanja, smanjuje stres i čisti energetsko polje osobe.

Reiki ublažava bol i pomaže u vraćanju bolje cirkulacije.

U periodu nakon operacije Reiki ubrzava proces oporavka, smanjuje štetne i neželjene reakcije naročito nakon duge bolesti.

Reiki pomaže osobama koje se bave sportom da se brže oprave nakon povreda i vrate se sa više vitalnosti svojim aktivnostima.

Reiki je primenljiv za starije osobe, decu, bebe.

Ova jednostavna i sigurna metoda lečenja može se primeniti i na kućne ljubimce, biljke, tj. održavanje svih bioloških bića.

Facebook Comments