Pun Mesec u Lavu

Ova Mesečeva faza  stavlja akcenat na romantiku, ljubav, intenzitet odnosa, radost života i veće samopoštovanje. Položaj punog Meseca u fiksnom, vatrenom znaku Lava je idealna prilika da ojačamo samopouzdanje, izrazimo svoju kreativnost, vizije i inspiraciju.

Kao što je već poznato, pun Mesec je razdoblje kada je prisutna jaka energija koja je pogodna za pokretanje novih aktivnosti, timski rad i saradnju, selidbe, druženja i isceljenje. Prema zodijačkom znaku u kome se Mesec nalazi ta energija može biti manje ili više intenzivna.

Vladar znaka Lav je Sunce što simbolično predstavlja yang element, kreativnu energiju, radost, samopouzdanje. Period kada je pun Mesec u Lavu aktivira veću mudrost, daje priliku za ispunjenje i stavlja na raspolaganje svu energiju koja je potrebna za veće blagostanje.

Glavna obeležja zodijačkog znaka Lav prikazana su u individualnosti, principu liderstva i samopoštovanja. Vladar Lava Sunce povezuje nas sa prvobitnom životnom snagom koja dolazi iz srca i snagom ljubavi. U astrologiji ovaj znak označava solidarnost, podršku, saosećanje, razumevanje, velikodušnost.

Iako pun Mesec u Lavu ne pokazuje tendenciju napetosti, on stavlja emocije i osećanja na površinu. Ova lunarna faza ukazuje da se treba hrabro suočiti sa strahovima, težiti ličnom razvoju i traženju duhovnog identiteta. To je ujedno i jedinstvena prilika da istražimo svoje talente, kreativnost, budemo otvoreni, pokažemo svoje kvalitete i potencijale.

Pun Mesec u Lavu daje vrlo intenzivnu energiju u svakom pogledu i tada je idealan period za procenu poslovnih projekata, obnovu vrednosti i pozitivnih uverenja, meditaciju, mudrost i sklad. Pod najvećim uticajem ovog punog Meseca su znakovi Lav i Vodolija, a zatim slede Bik i Škorpija.

U aktuelnom periodu na zdravstvenom planu mogu se pojaviti  problemi ili teskobe vezane za srce, koje je inače predstavnički simbol Lava. Da bi izbegli ove probleme treba primenjivati uravnoteženu ishranu bogatu povrćem i vlaknima, započeti fizičke aktivnosti koje pozitivno deluju na kardiovaskularni sistem.

Ovaj lunarni uticaj daje izvrsnu priliku da nastavimo mnoge projekte, rešimo finansijska pitanja i popravimo odnose sa drugima. To je vreme kada drugima možemo pokazati svoju  autentičnu kreativnu stranu i bolje proceniti koje oblasti našeg života zahtevaju radikalne promene.

 

Facebook Comments