Reiki – terapija bezuslovne ljubavi

Reiki je tehnika isceljenja razvijena od strane japanskog budiste poi menu Mikao Usui koja se temelji na kanalisanju univerzalne energije kako bi se vratio vitalni energetski balans, odnosno, prirodna ravnotežu stanja na fizičkom, emocionalnom i duhovnom planu. Ime “Reiki” dolazi od reči Rei što znači Božja mudrost i ki životna sila.

Reiki može eliminisati mnoge zdravstvene tegobe i pomoći u poboljšanju zdravlja. Ova energetska tehnika primenjuje se u  najrazličitijim okruženjima i ima veliku uspešnost.

Mikao Usui, kroz metodu“Reiki Ryoho” umetnost isceljivanja, dao je priliku čovečanstvu da se oslobodi od nastalih ograničavajućih obrazaca, da se dođe do oporavka emocionalnog, fizičkog, mentalnog i duhovnog zdravlja, transformacije štetnih energija u korisnu. Ova prirodna tehnika služi za balansiranje i poboljšanje stvarajući stanje harmonije.  Tehnika Reiki omogućava nam da promenimo neke aspekte sebe i na taj način dođemo do veće harmonije i punoće života.

U kontaktu sa ovom univerzalnom životnom energijom  – Reiki postojeća  neravnoteža u emocionalnom, duhovnom, fizičkom i mentalnom području se usklađuje, a telo i energetski centri se u potpunosti harmonizuju .

Univerzalna životna energija – Reiki deluje bez ograničenja, dostupna je svima, ne zavisi od dogmi, rituala, verskog koncepta ili religijskog ubeđenja. Prema mnogim istraživanjima holističke medicine poznato je da kada neka od čakri nije u skladu sa drugom, dolazi do različitih stupnjeva nezadovoljstva  ili bolesti u segmentu fizičkog, emocionalnog ili mentalnog zdravlja. Kada se započne terapija Reiki i proces očišćenja, kod osobe se u znatnoj meri povećava vitalnost i aktiviraju energetski centri.

Kod osoba gde dominira yang energija prisutno je više nestrpljivosti, hiperaktivnosti, razdražljivosti, agresivnosti. Kod ljudi kod kojih dominira yin energija prisutna je sklonost ka depresiji, melanholiji, obeshrabrenju. Primenom Reiki terapije smanjuju se ovi negativni učinci koji uzrokuju emocionalnu neravnotežu i blokade.

Reiki spada u savršen proces isceljenja koji donosi zdravlje, blagostanje, novi način gledanja na sopstveno telo, um i dušu. Ova holistička praksa koristi se kao terapija, oslobađa od stresa, napetosti, poboljšava zdravlje i kvalitet života.

Reiki je koristan za mentalno, fizičko, emocionalno zdravlje, jer vraćanje ravnoteže doprinosi unutrašnjem miru i balansu. Reiki nema kontraindikacije i ograničenja.

Reiki ima svoju svrhu podsticanja zdravlja i opšte dobrobiti. Ova terapije leči telo u celini, pomaže da se poboljšaju sopstveni kvaliteti, što omogućava da živimo skladnije, sa  više mira i unutrašnjeg zadovoljstva.

Reiki se može koristiti samostalno ili kao terapeutska dopuna nekoj tehnici. U tom smislu mogućnosti kombinovanja su drugim metodama su beskrajne. Neke od popularnijih u svetu su runski Reiki, Reiki i Bachove cvetne kapi, Karuna i Reiki, kao i mnoge druge kombinacije.

Facebook Comments