Retrogradan Mars u natalnoj karti

Planeta Mars u astrologiji predstavlja energiju, snagu, aktivnost, seksualnost, snagu volje i aktivan princip pobede i stizanja do cilja. Retrogradan Mars u natalnoj karti ima manifestaciju smanjene aktivnosti, nesklada u protoku energije, nestrpljivosti, razdražljivosti i nedostatka prilika. Na individualnom planu retrogradan Mars u natalnoj karti označava smanjenu inicijativu, inferiornost i teško opuštanje u interakciji sa drugima. Retrogradan Mars u natalnoj karti upućuje na energiju koja je okrenuta ka unutra, što ukazuje da je veoma teško zadovoljiti individualne potrebe ovih osoba.

slikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

U karmičkom smislu retrogradni Mars otkriva da je osoba mogla biti prevarena od strane drugih i da je bila umešana u mnoge sukobe, što se u ovom životu može odraziti kroz povlačenje u sebe i osećaj krivice. Osobe koje imaju retrogradan Mars u natalnoj karti imaju velika očekivanja od drugih, često doživljavaju konfuziju u odnosu sa ljudima,  teže detaljnoj analizi događaja, ali izostanku realizovanja planova. Retrogradan Mars u natalnoj karti povoljan je za kreativnost, poslove dizajna i bavljenje spiritualnim disciplinama. Položaj Marsa u određenom znaku u natalnoj karti ukazuje da osoba  u tom segmentu mora biti aktivnija i bolje kontroliše protok svoje energije. Retrogradan Mars teži osamljivanju i samoći, pa u partnerskim odnosima pojedinac  je veoma neodlučan, teško se prilagođava željama svog partnera što može rezultirati čestim konfliktima.

U ženskom horoskopu natalni retrogradan Mars otkriva da seksualnost može biti oštećena, dok položaj Marsa u 7. kući može inicirati mržnju prema muškarcima uzrokovanu prethodnom inkarnacijom. Ukoliko u natalnoj karti postoje dobri aspekti  Marsa sa ostalim planetama, tada će ambicije osobe biti istaknutije, a energija će biti konstruktivnija.

Facebook Comments