Retrogradan Merkur u natalnoj karti

jaxlkbjsaj.cscascacPlaneta Merkur u astrologiji predstavlja proces komunikacije, veštine, instinkt, introspekciju i praktične principe. Retrogradan Merkur u natalnoj karti pokazuje naravnotežu u mentalnim procesima, manjak kreativnosti, lošu percepciju, nestabilnost, usporen napredak, manjak praktičnosti i unutrašnji nemir. Njegov retrogradan uticaj najviše se može odraziti na prilagođavanje u novonastalim situacijama, slabu organizaciju, nepažnju i lošu komunikaciju.

Na individualnom planu retrogradni Merkur manifestuje se kroz mentalni umor, komplikovanu komunikaciju, nesporazume, nedovršene poslove i veliku kritiku drugih. Retrogradan Merkur u natalnoj karti uvek ima podređen odnos kada su reči i komunikacija u pitanju, a principi mogu biti veoma stereotipni. Retrogradan Merkur u natalnoj karti povoljan j za sticanje novih veština, okultne nauke i mistična znanja. Osobe koje u natalnoj karti imaju retrogradan Merkur su sebične, okrenute svojim potrebama, ne nalaze izlaz iz komplikovanih situacija i uvek imaju  manjak slobodnog vremena. Na ljubavnom planu retrogradan Merkur u natalnoj karti utiče na rasprave ničim izazvane, stalno ponavljanje standardnih priča, izgovor za sukobe, bolna i česta razočarenja. U slučaju kvadrata ili drugih teških aspekata sa Venerom, Uranom ili Neptunom može označavati težnju ka istopolnom zajedništvu. Kada ostale natalne planete formiraju aspekte sa natalnim Merkurom onda je prisutna težnja da se uspostavi bolji red, organizacija i savlada problem nastao usred novih izazova.

Položaj retrogradnog Merkur u natalnoj karti zajedno u sprezi sa nekim planetama otkriva jake uticaje karme, kao i nerešene karmičke probleme. Osobe sa retrogradnim Merkurom u natalnoj karti imaju izražene muzičke talente, emocionalan i suptilan način izražavanja. Svakom pojedincu sa ovim položajem Merkura potrebna je velika koncentracija i fokusiranost u postizanju  ciljeva.

Facebook Comments