Retrogradan Merkur u Škorpiji

Merkur je planeta koja se odnosi na aktivnosti vezane za razmenu informacija, učenje, razmišljanje, komunikaciju, stvaranje novih veza i kontakata. Međutim, njegov retrogradan hod uzrokuje brojne probleme i daje neuspeh u području trgovine, učenja, studija, novih ugovora i uopšteno, svega što ima veze sa dokumentima.

 

 

Kada je retrogradan Merkur u Škorpiji, tada je njegov učinak dosta jak, jer uzrokuje veće nezadovoljstvo i zahteva više vremena da se određeni problemi reše. Tada je potrebno biti dodatno oprezan, proveriti više puta određene informacije, kao i sve što je vezano za dokumenta ili papire.

Kada govorimo o ciklusu retrogradnog Merkura mnogima je poznato da je to vreme kašnjenja, zastoja, nerazumevanja, loše komunikacije. No, kada je Merkur retrogradan tada se događaju mnoge promene, a mnoge situacije i ljudi iz prošlosti opet se mogu vratiti u naš život. Ovaj tranzit smatra se idealnim za analiziranje mnogih projekata koji su ostali nedovršeni, a koje sada možemo početi ispočetka.

Razdoblje u kome je aktuelan retrogradan Merkur u Škorpiji donosi dosta otežanja, posebno osobama rođenim u znaku Bika, Lava, Škorpije i Vodolije. Naime, Škorpija je znak koga odlikuju jake emocije, intenzivnost, duboka osećanja, a retrogradan Merkur ovde daje tendenciju određene neshvaćenosti, što dodatno može zakomplikovati situaciju.

Dakle, to je vreme kada je potrebno mnogo više tolerancije, razumevanja, strpljenja. Tada treba izbegavati ulazak u sukobe i konflikte kako ne bi došlo do pogoršanja i većeg nezadovoljstva.

Retrogradan Merkur u Škorpiji traži dublje razmišljanje, preispitivanje ideala i usklađivanje sa unutrašnjom istinom. U tom periodu više smo skoncentrisani na određena životna područja koja se odnose na osećanja, seks, strast, ali i na sve ono što je bilo skriveno od nas.

Škorpija je poznata po odličnoj pronicljivosti, dubini, interesu za istraživanje, pa u ovom razdoblju mnoge stvari možemo videti dosta jasnije.

Ovo je prilika kada moramo preispitati sve ono što stvarno želimo. Retrogradan Merkur u Škorpiji daje nam mogućnost da sagledamo učinke donetih odluka i svega onoga što nam se činilo da nije najbolje ili odgovarajuće za nas.

Tada se ne preporučuje pokretanje novih stvari, a važno je napomenuti da kuća u natalnoj karti gde se nalazi tranzit retrogradnog Merkura je područje u kome je neophodno pročistiti svoje misli, preispitati svoje želje i održati veću ravnotežu.

Retrogradan Merkur u Škorpiji je vreme kada se otkrivaju mnoge tajne, bolje razumeju razlozi nedavnih događaja, ali to je ujedno i priprema za intenzivnije akcije i bolje rezultate u narednom periodu.

Facebook Comments