Retrogradan Uran

Retrogradan hod Urana u tranzitu dešava se jednom godišnje i u proseku traje oko pet meseci. Razdoblje u kome je planeta retrogradna stavlja veći fokus na ono područje života gde se nalazi u horoskopu.

Uran je planeta inovacija, tehnologija i predstavlja nezavisnost, slobodu, buntovništvo, promene. On označava sve stvari koje se nadovezuju za promene – inovativnost, kreativne ideje, modernizacija, napredak. U razdoblju kad je retrogradan Uran prisutni su neočekivani prekidi, veće frustracije, nestrpljenje, tvrdoglavost, nedostatak samokontrole, nestalnost.

Kada Uran krene retrogradno on sugeriše da razmislimo o svemu onome što želimo da promenimo, sledimo svoju intuiciju, oslobodimo od nametnutih struktura i iskoristimo mogućnosti koje su povezane sa Uranskom snagom. To je vreme kada se uklanjaju uticaji iz prošlosti, eliminišu zastoji i dolazi do obnove.

Razdoblje kada je aktivan retrogradan Uran zahteva od pojedinca da se bavi pitanjima vezanim za promene, nezavisnost, inovacije, introspekciju, duboke osećaje, želje  u karijeri i poslovanju. To je vreme kada se osoba suočava sa dubokim suptilnim promenama i sazrevanjem.

U toku retrogradne faze Urana često se može desiti promena raspoloženja i određenih stavova. Retrogradan Uran ukazuje na postepeno pročišćavanje, lečenje rana i negativnih osećanja iz prethodnog perioda.

Tokom retrogradnog hoda Urana treba uzeti u obzir aspekte koje formira sa natalnim planetama. Ukoliko je aktivan kvadrat ili opozicija, tada ovaj tranzit retrogradnog Urana ima simboličan značaj i dovodi do velikih promena.

Uopšteno, u slučaju teških aspekata može doći do stagnacije u poslovanju, iznenadne promene ličnih planova, neočekivanih događaja i neuspeha u ostvarenju namera. U periodu kada je aktivan retrogradan Uran natus može dobiti priliku da promeni svoje stavove ili obrasce ponašanja.

Uran retrogradan navodi nas na velike, ali i duboke promene. Ova planeta  nalazi se sada u znaku Ovna i tu traži više autentičnosti i preuzimanje veće odgovornosti za sopstveni život. Retrogradna faza je idealna prilika da se promene ubeđenja i živi na drugačiji način. Iako retrogradan Uran može ukazati na prisutnost većeg nezadovoljstva, sa druge strane donosi i potpuno neočekivane prilike.

Uran u razdoblju retrogradnog hoda nam donosi  drastične promene i prepoznavanje onoga što treba menjati. Dakle tada strpljenje i tolerancija prema drugim ljudima mogu biti testirani. Pod ovim uticajem treba izbegavati ulazak u sukobe i rasprave, jer Uran deluje na nepredvidljiv način.

Osobe koje se bave poslovima vezanim za tehnologiju u periodu kada je retrogradan Uran mogu se susresti sa iznenadnim preprekama i blokadama. Takođe, u tom periodu se dešavaju kvarovi sa električnim uređajima. Ono što je prednost Urana u retrogradnoj fazi je jačanje intuicije i dosta jasnije sagledavanje događaja iz prošlosti i naučenih lekcija.

Facebook Comments