Retrogradna Venera – otkriva tajne prošlih života

Kad se u natalnoj karti nalaze retrogradne planete one nam mogu otkriti mnoge pojedinosti o karmi i prethodnom životu. Položaj retrogradne Venere govori o karmičkim sponama sa drugom ljudima, iskustvima i zadacima koje nastavljamo u ovom životu.

Retrogradna Venera u Ovnu

U prethodnom životu osoba je izbegavala preuzimanje obaveza i odgovornosti prema bliskim članovima porodice. To je pokazatelj nerešenih karmičkih problema vezanih za ljubav, emocionalnih blokada i nesporazuma. U ovom životu osoba ima zadatak da nauči kako da stekne veću kontrolu i uspostavi više poverenja.

Retrogradna Venera u Biku

Kada je prisutna retrogradna Venera u Biku to ukazuje da je osoba u prethodnoj inkarnaciji imala jaku potrebu za stabilnošću koju nije uspela da uspostavi. U ovom životu treba težiti razvijanju i izgradnji sigurnosti.

Retrogradna Venera u Blizancima

U prethodnom životu osoba je imala dosta talenata u oblasti komunikacije i pisanja. Na taj način je najbolje ispoljavala svoje emocije i ono što oseća. U ovom životu mnogo toga može onemogućavati da se postojeće veštine ispolje na pravi način.

Retrogradna Venera u Raku

Ova pozicija Venere govori da je osoba u prethodnoj karmi bila veoma vezana za svoju porodicu. Zadatak ili cilj u ovom životu je da stekne veću nezavisnost  i samostalnost.

Retrogradna Venera u Lavu

Položaj retrogradne Venere u Lavu poznačava da je osoba bila veoma cenjena i poštovana u umetničkim krugovima. U ovom životu govori o neophodnosti preispitivanja i procene drugih ljudi, ali i pronalaženja veće energije za rad koja će uticati na pozitivne pomake.

Retrogradna Venera u Devici

Veoma često ovaj položaj govori o osobi koja je imala dosta nerealne stavove i tendenciju ka idealizovanju u segmentu ljubavi. U ovom životu određena doza rezervisanosti, emocionalne hladnoće i nepoverljivosti može uticati na ljubavnu i bračnu sreću.

Retrogradna Venera u Vagi

Osoba je u prethodnom životu dosta vremena provela daleko od članova svoje porodice. Da bi se u ovom životu otvario napredak treba težiti većem balansu, naročito u situacijama i razdobljima koja su tegobna i gde se osoba oseća blokirano ili na neki način usamljeno.

Retrogradna Venera u Škorpiji

U prethodnoj karmi osoba se mogla susresti sa dosta problema u segmentu seksualnosti. Ljubav ka avanturama i flertovima doprinela je da dođe do prekida važnog emocionalnog odnosa. U ovom životu nedostatak samopouzdanja, nesigurnost, ulazak u brojne veze stvara izvesna oteženja u pronalaženju idealnog partnera.

Retrogradna Venera u Strelcu

Prethodni život osobe bio je obeležen brojnim avanturama i dešavanjima. U ovom životu, iako postoji velika želja za istraživanjem, putovanjima, osoba može imati osećaj da su kod nje prisutne određene barijere zbog kojih ne može u potpunosti biti zadovoljna.

Retrogradna Venera u Jarcu

Ovaj položaj Venere govori da je osoba u prošlom životu birala lakši put do uspeha.  Jedan od ključnih zadataka u ovom životu odnosi se na sticanje veće upornosti i strpljenja, jer je Jarac znak koji  se povezuje sa istrajnošću i integritetom.

Retrogradna Venera u Vodoliji

Kada je retrogradna  Venera pozicionirana u znaku Vodolije to označava da je osoba tokom prethodnog života imala dosta težak odnos sa ocem (konflikti, sukobi, agresija, učestale svađe). U ovom životu treba naučiti kako da se održi potreban mir i stabilnost na porodičnom planu.

Retrogradna Venera u Ribama

Prethodni život osobe mogao je biti obeležen gubitkom voljene osobe usled neke prirodne nepogode. Zbog toga u ovom životu osoba može teško izražavati svoje emocije i osećaje.

Facebook Comments