Ritual – za novčano obilje

Rituali kao deo drevne tradicije imaju za cilj postizanje određenog dobra i mogu biti način za privlačenje pozitivnih vibracija. U suštini svaki ritual biće učinkovit samo ukoliko verujemo da će on doprineti materijalizaciji naših želja. U nastavku je dat kratak pregled najpopularnijih rituala za novac.

 

 

Ritual za privlačenje novčanog obilja

Uzmite nekoliko zrna kukuruza, pirinča i pasulja. Pomešajte ih i stavite u dno saksije sa zemljom. Na sredini napravite mesta i posadite drvo sreće sa tri novčića. Ovu saksiju treba staviti u ulazni deo doma.

Ritual sa šest novčića

Rasporedite šest novčića žute boje i iste vrednosti na dno slanika i posude za šećer. Ove novčiće prethodno obmotajte plastičnom kesicom. So i šećer ne smeju biti istrošeni do kraja, već treba stalno da se nadopunjavaju u posude. Veruje se da šećer privlači dobre stvari, dok se so odnosi na dohodak.

Ritual sa grančicom rutvice

Da bi izbegli finansijske gubitke u jutarnjim časovima treba uzeti jednu grančicu rutvice i njom tri puta dodirnuti kožu grudi.

Ritual sa rižom

Ovaj ritual služi za privlačenje finansija.U prvom delu meseca uzeti jednu papirnu salvetui u nju staviti tri lista rutvice i 2 kašike riže skuvane tog dana. Zatim ovo zamotati i ostaviti u frižideru tri dana, nakon čega se zavežljaj baca u vrt ili baštu.

Ritual sa ključevima

Uzmite privezak sa svim ključevima od doma, očistite ih, a zatim ih poređajte na sto u obliku krsta. Ritual treba izvesti tačno u podne.

Ritual sa 7 semenki  suncokreta

Četvrtkom uzeti 7 semenki suncokreta zajedno sa nekoliko metalnih novčića i posaditi ih u zemlju. Zatim ih prekriti zemljom, sipati vodu i reći: “Suncokreti rastu zajedno sa mojim novcem.“

Ritual  sa medom za dodatni novac

Na beli porcelanski tanjir staviti jednu sveću, zapaliti je i sipati malo meda. Ovaj tanjir staviti u ugao sobe gde neće biti vidljiv drugima. Ritual se radi kad je aktuelna  prva četvrt Meseca.

Ritual sa dve kašike šećera za novčano obilje

Za ovaj ritual treba spremiti jedan komad tkanine veličine 50 cm x 50 cm. U sredinu  tkanine staviti malo zemlje, 2 cveta bele boje i 2 kašike  šećera. Onda  sve preklopiti i tkaninu prevezati žutom vrpcom i ostaviti sedam dana u blizini kućnih vrata. Nakon toga ostaviti u saksiju sa zemljom ili baštu.

Amajlija za novac sa tri semenke bundeve

Da bi napravili svoju novčanu amajliju potrebno je spremiti sledeće:

Tri semenke bundeve

Zelenu sveću

Četiri karanfilića

Sedam metalnih novčića

Novu belu tacnu.

Nedeljom ujutru na tacnu stavite sedam metalnih novčića, jedan da bude u sredini, a ostali okolo. Onda na ove novčiće stavite tri semenke bundeve i četiri karanfilića. Upalite sveću zelene boje i nakapajte voskom svaki novčić. Ostavite sveću u tacni da dogori do kraja. Sledećeg dana ovu tacnu stavite u ormar i ritual ponovite za sedam meseci.

Facebook Comments