Ritual za zaštitu od bede i tuge

Još od davnih vremena magija je predstavljala način za postizanje ciljeva i ostvarenje želja. Svaka magija ima „oblik“ kojim se manifestuje, u zavisnosti da li je u pitanju bela ili crna magija.

Iako magija simboliše nešto skriveno, u svakodnevnom životu se možemo uveriti da ona postoji i prožima našu stranu stvarnosti. Crna magija najčešće se pravi za štetu drugih, odnosno uništenje vitalne snage čoveka. Zato je od velikog značaja osloboditi se njenih negativnih posledica, ali se i zaštititi od magije određenim zaštitnim ritualima.

 

Smatra se da crna magija ostavlja brojne psihološke učinke na osobu i njen svakodnevni život. Ta stanja manifestuju se kroz osećaj intenzivne tuge, bola, depresije, žalosti i neočekivanih problema. Tokom ovakvog stanja energija čoveka postaje niska i neuravnotežena. Ritual za zaštitu od bede i tuge vrlo je jednostavan i predstavlja jedan od načina da se zaštitimo od negativnog uticaja koji na ovaj način može ometati naš duhovni razvoj i doprineti neuravnoteženju psihičke energije. Jedan dan pre izvođenja rituala ovog dana ne treba ništa jesti.

 

Ritual za zaštitu od bede i tuge

 

Uzmite metalni novčić sa vrednošću broja 5, jer ovaj broj simbolizuje ljudske osećaje, pet rana Hristovih, pet elemenata –vodu, vazduh, zemlju, vatru, borbu, radost, oslobođenje.

 

Istog dana pet novčića stavite na pet različitih mesta.

 

Prvi novčić treba ostaviti na raskrsnici.

 

Drugi novčić treba ostaviti u uvenulom, suvom drvetu.

 

Treći novčić se ostavlja na pragu ulaza u neku zdravstvenu ustanovu.

 

Četvrti novčić treba ostaviti u prodavnici.

 

Peti novčić ostaviti u blizini nekog groblja.

 

Prilikom stavljanja svakog novčića u sebi treba izgovoriti – za otkup-.

 

Facebook Comments