Simbolika sveća u Feng shui-u

Prema drevnom konceptu Feng shui-a  i teoriji pet elemenata sveće u određenom području su jedan od idealnih dodataka za podsticaj ekspanzivne energije. Sveće su vekovima bile važan simbol u tradiciji mnogih naroda  i korišćene su u mnogim magijskim obredima. Odabir prave boje sveće je veoma važan, jer svaka boja prema Feng shui-u ima svoju jedinstvenu energiju koja može pojačati različite vibracije. Uz pomoć ovog moćnog Feng shui sredstva privući ćemo energiju u određenim područjima života. Osim što će ukrasiti naš dom, sveće pomažu u postizanju ravnoteže u svim područjima života.

 

 

Simbolika sveća u Feng shui-u: Bela sveća predstavlja moć, duhovnost i prevladavnje prepreka.

Simbolika sveća u Feng shui-u: Žuta sveća simbol je tople energije, odnosi se na dobro raspoloženje, optimizam, vraćanje vitalne snage. Prema Feng shui-u ona može ukloniti energiju stagnacije u polju kreativnosti, vraćajući inspiraciju i mentalnu jasnoću. Ona takođe podstiče sklad u području romantičnih odnosa.

Simbolika sveća u Feng shui-u: Zelena sveća  poznata je po svojim svojstvima za privlačenje obilja. Ona se koristi za jačanje finansijske stabilnosti, održanja harmonije i porodičnog mira. Prema Feng shui-u zelenu sveću treba upaliti dva puta nedeljno za  vraćanje raspoloženja, vitalosti i psihičkog sklada.

Simbolika sveća u Feng shui-u: Narandžasta sveća simbol je mudrosti i razvoja na poslovnom planu. Takođe smatra se da aktivria sklad i toplinu na porodičnom planu, kao i ravnotežu u duhovnom životu.

Simbolika sveća u Feng shui-u: Crvena sveća poistovećuje se sa konceptom vatre. Ona pojačava seksualnost, snagu volje. Najbolje je da se koristi u razdobljima kada nemamo dovoljno samopouzdanja. Crvenu sveću ne treba stavljati u spavaću sobu jer će pojačati energiju neravnoteže.

Simbolika sveća u Feng shui-u: Plava sveća podstiče mir, porodičnu harmoniju i strpljenje. Ona eliminiše nesklad, vraćajući duhovnu ravnotežu i mir.

Simbolika sveća u Feng shui-u: Srebrna sveća odnosi se na moć i jačanje stabilnosti.

Simbolika sveća u Feng shui-u: Zlatna sveća odnosi se na uspeh u karijeri i poslu. Njena simbolika  takođe ukazuje na isceljenje i zaštitu.

Simbolika sveća u Feng shui-u: Ljubičasta sveća potpomaže u zaštiti, neutralisanju loše energije, ali se u praksi najčešće koristi za meditaciju.

Simbolika sveća u Feng shui-u: Crna sveća smatra se moćnim katalizatorom energije, služi za oslobađanje od loših uticaja i zaštitu aure osobe.

Facebook Comments