Simbolika zmije – Feng shui

Zbog svojih tajanstvenih moći zmija je od davnina bila veoma poštovana. U Kini zmija označava mir, radost i inteligenciju.

Zmija u Feng shui-u  je simbol obnove, mudrosti i ambicije. Uprkos svojim kavlitetima, zmija ima kvalitete dvojnosti.  U mnogim legendama zmija je bila simbol znanja, isceljenja i radosti. Ovaj simbol u Feng shui-u je izrađen od različitih materijala, kamena, drveta, stakla i najčešće je ukrašena  kristalima žada, oniksa ili opala.

 

 

Simbolika zmije- Feng shui: Ukoliko se ova figura postavi u južni ili jugoistočni deo doma veruje se da će doneti poboljšanje materijalne situacije.

Simbol zmije od drveta bambusa postavljen u istočnom sektoru doprinosi sticanju novih znanja i daje pomoć kada se osoba nalazi u razdoblju novih početaka. U severoistočnom sektoru simbol zmije ukrašen kristalima daje pomoć u poslovnim projektima, završetku projekata i postizanju dobrih rezultata u školi.

U zapadnom sektoru ovaj simbol vitalnosti donosi poboljšanje na zdravstvenom planu. Ukoliko simbol metalne zmije postavimo na sever to će ojačati samopouzdanje ukućana i doprineti profesionalnom uspehu. Zmija izrađena od kristala u središnjem delu doma vratiće atmosferu harmonije, sklada i razumevanja na porodičnom planu.

Simbolika zmije- Feng shui: Zmija ima simboliku tajanstvenosti i kretanja energije. Ona pripada vatrenom elementu i označava Yin energiju.  Slike ili motivi zmije u prostoru donose konstruktivne uticaje u području poslovanja.

Osobe rođene u godini zmije ovaj simbol treba da postave u istočni ili severni sektor kako bi došli do što boljih rezultata. Simbol zmije budi energiju dinamike i aktivnosti. Ova Feng shui figura spašava vlasnika od nepotrebnih rizika i daje zaštitu od neprijatelja i razočarenja.

Simbolika zmije- Feng shui: Žuta zmija u Feng shui-u ima simbolično značenje i povezuje se sa zemljanim elementom, dok figura zmije od oniksa  poboljšava liderske sposobnosti i vrlo je učinkovit simbol koji pomaže u povlačenju srčanih bolesti.

Feng shui figura zmije takođe se povezuje sa principima duhovnosti i poštovanja, dok je kobra simbol velike sreće. Ovo je takođe veoma poznat simbol za odbijanje zlih energija i najčešće se koristi kao kućni Feng shui talisman.

Osobe koje su rođene u znaku petla, vola ili majmuna prem kineskom kalendaru poželjno je da imaju ovaj simbol jer će podstaći veći sklad i harmoniju u njihovom životu.  Veruje se da kristalna figura zmije u jugostočnom delu postavljena pored saksija sa biljkama ima najjači uticaj.

Facebook Comments