Sinastrija – aspekti seksualne kompatibilnosti

Na osnovu astrološke analize i upoređivanja horoskopa dve osobe koje su u ljubavnom partnerstvu možemo saznati kolika je njihova kompatibilnost. Svaki aspekt koji formira Venera, Mesec ili Mars smatraju se važnim u oblasti seksualnog slaganja. Da bi bolje razumeli tumačenje sinastrije, ne treba zapostavljati pojedine aspekte koji nam takođe ukazuju na komplementarnost ili složenost ljubavnog odnosa.

 

 

Sinastrija – Mesec konjukcija Merkur

Iako se ovaj aspekt smatra povoljnim, komunikacija između partnera može biti u izvesnoj meri neskladna. Naime, Mesec je pokazatelj emotivnih potreba i pokazuje način izražavanja želja, maštovitost, fantazije, dok  Merkur veći fokus stavlja ka kreativnoj strani. U ovom slučaju, potrebno je staviti više akcenta na spontanost, inovacije i težiti zanimljivim promenama u svakodnevnom životu.

Sinastrija – Mesec konjukcija Venera

Označava skladan odnos koji se temelji na ljubavi, romantici, senzualnosti i seksualnom zadovoljstvu. Elementi romantike mogu dodatno ojačati odnos. Mesec i Venera su su kompatibilne energije i favorizuju fleksibilnost, ljubaznost, toplinu, diplomatičnost. Osim uzajamnog poverenja ovaj aspekt je naznaka nežnosti i prilagođavanja.

Sinastrija – Mesec u sekstilu sa Jupiterom

Ovaj aspekt ukazuje da je postojeće partnerstvo prožeto obiljem snova, romantike, dobrog seksualnog slaganja. Mesec u sekstilu sa Jupiterom aktivira sklad, optimističan stav, dobro raspoloženje, entuzijazam i volju. To je pokazatelj doslednosti u emocionalnom partnerstvu i daje pomoć da se formira dobra veza.

Sinastrija – Venera u trigonu sa Merkurom

Planeta Venera  određuje način kako dajemo i primamo ljubav, prikazuje osetljivost i želje u seksualnom segmentu. Ovaj aspekt odnosi se na postojanje posebne veze između partnera i dobro slaganje. Partneri nemaju poteškoće da izraze svoje želje i fantazije. Aspekt sekstila daje senzualnost, težnju za ravnotežom, dobro raspoloženje i jednostavnost u komunikaciji.

Sinastrija – Mars u kvadratu sa Jupiterom

Mars označava našu energiju, potencijal, entuzijazam, smisao za avanturu, plodnost, seksualno izražavanje. Mars u kvadratu sa Jupiterom, govori da je seks jedna od najvažnijih  karika u ljubavnom partnerstvu. Ovaj aspekt inicira na potragu za zadovoljstvom, ali ujedno predstavlja elemente napetosti i postupke koji mogu izazvati sukobe.

Facebook Comments