Sinastrija i harmonični aspekti

Sinastrija je poznata kao astrološka disciplina koja se bavi partnerskim odnosima. Ona nam omogućava da bolje razumemo prirodu naših odnosa kroz planetarnu energiju aspekata u kombinaciji. Na osnovu analize  astroloških karata, odnosno, aspekata između planeta dvoje ljudi, otkrivamo da li su oni kompatibilni u svakom području života.

Kada govorimo o ljubavnoj kompatibilnosti tada nam ova analiza daje odgovore na stepen usklađenosti i probleme  koji uzrokuju nelagodu ili ljutnju u partnerstvu. Na taj način, možemo videti područja gde postoji skladan i učinkovit kontakt i one segmente gde planete  ometaju jedna drugu uzrokujući frustracije i stres.

Sinastrija – harmonični aspekti  između Sunca

Kada su prisutni skladni aspekti  između Sunca  u oba grafikona to ukazuje na uzajamni podsticaj u partnerstvu i jačanje samopouzdanja. Međutim, napeti planetarni aspekti znak su da se stavovi osoba dosta razlikuju što daje tendenciju  sukoba i konfliktnih situacija.

Sinastrija – harmonični aspekti   Merkura i Jupitera

Harmonični aspekt između Merkura i Jupitera  označava deljenje istih interesa u oblasti istraživanja, duhovnosti i religije. Partneri su praktični u  postizanju svojih ciljeva i ideja, što  doprinosi kvalitetu odnosa. Zajedničko analiziranja mogućnosti i opcija pomaže da se donesu bolje odluke i kvalitetnije reše problematična pitanja.

Sinastrija – harmonični aspekti   Sunca i Jupitera

Ako je prisutan skladan aspekt Sunca i Jupitera to govori da će u odnosu biti prisutno dosta podrške i razumevanja. U ovom partnerstvu postoji mogućnost da se obe osobe afirmišu i ostvare dosta uspeha na profesionalnom planu.

Sinastrija – harmonični aspekti   Venere i Marsa

Skladni aspekt Venere i Marsa obećavaju  veoma strastven i romantičan odnos. U vezi dominira velika privlačnost, uzbuđenje i težnja partnera da što više vremena provedu zajedno. Ovaj aspekt takođe ukazuje na vrlo dinamičan i inicijativan odnos, sa elementima praktične saradnje i kreativnosti.

Sinastrija – harmonični aspekti   Marsa i Urana

Mars i Uran u harmoničnom aspektu naznaka su da će partnerstvo biti dinamično sa dosta uzbuđenja. Ovde postoji jaka seksualna privlačnost, a odnos je obeležen starstvenim susretima. Osobe dele zajedničke interese u području mističnog. Harmoničan aspekt između ove dve planete ukazuje na  inicijativu, nadahnuće i entuzijazam za zajedničke ideje i projekte, što može biti vrlo korisno ako postoji zajednička saradnja.

Sinastrija – harmonični aspekti  Meseca i Venere

Harmoničan aspekt Meseca i Venera u sinastriji naznaka je prisutne nežnosti i razumevanja među parnerima. Mesec se odnosi na emocionalne reakcije, dok je planeta Venera pokazatelj romantike. U skladnoj interakciji Mesec i Venera olakšavaju uzajamna emocionalna razumevanje.

Facebook Comments