Sinastrija – Kompatibilnost u ljubavnim vezama

Na osnovu sinastrije – astrološke tehnike koja se koristi za analiziranje kompatibilnosti između dve osobe možemo videti kakvo je njihovo slaganje kroz različite aspekte u horoskopu. Detaljnom analizom mogu se utvrditi sve prednosti i nedostaci ljubavnog partnerstva, ali ujedno  saznati da li će ono biti dugotrajano i doneti osobama radost, blagostanje i sklad.

U sinastriji položaj Sunca i aspekti koje formira govore da li postoji kompatibilnost, Mesec otkriva emocionalno slaganje, a VII kuća pokazuje kakve su mogućnosti za ulazak u bračnu zajednicu. No, osim ovih osnovnih pokazatelja, treba ispitati i sve ostale aspekte kako bi  dobili uvid u ona  područja gde postoje nesuglasice i sukobi koji otežavaju ostvarenje skladnog partnerstva.

Sinastrija i aspekti Sunca

Sunce u sinastriji otkriva individualne karakteristike, način kako osoba razume partnerove želje i u kojoj meri daje potreban podsticaj. Ukoliko je Sunce u vatrenim znakovima, partneri će težiti da vode glavnu reč.

Ako je Sunce u povoljnom aspektu sa Plutonom to ukazuje da partneri imaju jak podsticaj za postizanje visokih životnih položaja. U sinastriji gde je prisutan kvadrat ili opozicija partneri i pored ogromnog zalaganja ne postižu uspeh, a frustracije i osećaj nezadovoljstva su stalno prisutni.

 

Sinastrija i aspekti Meseca

Mesec ima veoma važan uticaj na ljubavno slaganje i ukoliko se on nalazi u neskladnim aspektima to će doprineti neslaganju i nerazumevanju. Osim emocionalne kompatibilnosti, Mesec predstavlja intuiciju, podvest, afinitete, potragu za sigurnošću, udobnost i sve ono što osobu čini srećnom.

Aspekti Meseca i Merkura odnose se na način kako partneri komuniciraju. Ukoliko između njih postoje neharmonični aspekti to može uticati na promenljivo raspoloženje, gubitak kontrole i intenzivan pristisak.

 

Sinastrija i aspekti Saturna

Astrološka kuća gde se nalazi Saturn i aspekti koje on formira u sinastriji prikazuje mesto gde se nalaze prepreke i sumnje. Saturn u dobrim aspektima smatra se velikom podrškom, on govori o elementima razumevanja, postizanju više ambicioznih ciljeva, bez dodatnih iluzija i zabluda.

U slučaju neharmoničnih aspekata (Saturn kvadrat, opozicija Sunce) pokazuje frustracije, sklonost ka kritikovanju, pesimizam, nestabilnost i stalan osećaj krivice.

 

Sinastrija i aspekti Venere

Aspekti između Venere u horoskopu jednog partnera i planeta u drugom grafikonu imaju jak uticaj na slaganje i razumevanje u odnosu. Harmonični aspekti dve Venere (trigon, sekstil) u sinastriji donose uzajamni podsticaj, privlačnost, osećaj razumevanja, poštovanje i harmoniju.

Venera u kvadratu sa Venerom pokazuje loše slaganje, drugačije stavove partnera zbog kojih često može dolaziti do sukoba. U slučaju opozicije manifestuje se kroz ogromne razlike u uzajamnim željama što dovodi do nestabilnosti i neprijatnih situacija.

Facebook Comments