Sunce u znaku Riba

U astrologiji, Ribe spadaju u poslednji znak zodijaka. Tranzit Sunca u znaku Riba počinje 19. februara i traje do 20. marta.

Predstavnici ovog znaka poznati su po svojoj nežnoj prirodi, emocionalnosti i maštovitosti. Oni imaju duboko razumevanje, vrlo su saosećajni i karakteriše ih ogromna osetljivost.

Simbol ovog znaka su dve ribe koje su prikazane u suprotnom smeru, što upućuje na postojanje dualnosti i veliko emocionalno razumevanje.

Sunce u znaku Riba predstavlja vreme kada je u fokusu priprema za novi ciklus, ostavljanje prošlosti iza sebe i prilika da se preispitaju pojedine situacije u tišini. Ovaj tranzit simbolično govori o fazi u kojoj  je potrebno što svestranije koristiti svoju  kreativnu energiju i  izazove prihvatiti sa hrabrošću.

Tranzit Sunca u znaku Riba ukazuje na dublje emocije, bolje razumevanje i veću motivaciju. Praštanje i osetljivost su takođe važan deo ovog razdoblja. To je vreme koje se smatra izvrsnim za popravljanje zdravlja i posvećivanje samo-poboljšanju.

U toku ovog tranzita mnoge ideje mogu dobiti novi zamah, pogotovo ako je cilj da se stvori više topline i razumevanja u porodičnom životu. Sunce u znaku Riba stavlja na površinu emocije, osećanja, umetničke talente, kreativnost,ali i  želju za osvajanjem suprotnog pola.

U ovom periodu odnos sa drugim ljudima dobija novi podsticaj. Sunce u znaku Ribe aktivira lične vrednosti i uvodi u fazu veće kreativnosti. Međutim, to će se dogoditi samo ukoliko smo dovoljno fleksibilni, prihvatamo slabosti drugih ljudi i spremno opraštamo greške.

Ono što ovaj period čini jedinstvenim je naglašena prefinjenost, jer je priroda ovog vodenog znaka maštovita, romantična, oni teže lepoti, umetnosti i inspiraciji.

Kada Sunce tranzitira ovim znakom zodijaka tada su senzibilitet, mašta, intuicija, empatija, sposobnost da pomognemo drugima više naglašeni. Ovo je takođe dobro vreme za sportske i fizičke aktivnosti. Sunce u znaku Riba povećava mentalnu, ali i fizičku energiju.

U negativnom kontekstu ovo razdoblje može doneti više pasivnosta, suvišan unos hrane, više spavanja, nedostatak sklada i previše emotivne reakcije.

Sunce u znaku Riba odnosi se na pokretanje nove faze i duhovnih potraga. Dakle, u ovom periodu površna realnost stvari je mnogo manje važna. Ulaganje u svoj unutrašnji svet i učinkovitije duhovno traganje podsećaju nas  da su materija i duh deo jedinstvene celine.

Facebook Comments