Talisman – prema horoskopskom znaku

Reč talisman dolazi od grčke reči “telesma” što u prevodu označava tajnu. Za razliku od amuleta koji štite od bolesti i zlih energija, talismani predstavljaju predmete koji donose sreći i odbacuju opasnosti. Poznato je da svakom horoskopskom znaku odgovara određeni talisman koji će svojom snagom ojačati njihove kvalitete, osigurati uspeh i sreću.

Talisman za horoskopski znak Ovan

Ovaj vatreni znak koji poseduje brojne talente i veštine, često se suočava sa nedostatkom strpljenja. Talisman pčele smatra se jednim od najkorisnijih, jer će umanjiti negativne učinke nervoze i dati dodatnu istrajnost u komunikaciji sa drugima. Takođe, smatra se da privlači bogatstvo i donosi uspeh u pregovorima. Najbolje je da bude izrađen od plemenitog metala u zlatnoj nijansi.

Talisman za horoskopski znak Bik

Osobe rođene u horoskopskom znaku Bika poseduju dosta praktičnosti, ali i osetljivosti. Njima je veoma važan osećaj sigurnosti i sklada, pa se idealnim talismanom smatra potkovica, koja je najbolje da bude izrađena od karneola ili žada. Ovaj talisman pomoći će da se odbije zla energija i privuče sreća u mnogim segmentima života.

Talisman za horoskopski znak Blizanci

Ovom zodijačkom znaku kome često nedostaje postojanost najpogodniji je talisman sa simbolom pauna.  Prema budističkom verovanju on se povezuje sa nadom i energijom Sunca. Talisman pauna privući će sreću u ljubavi, vratiti mir i dati više uspeha.

Talisman za horoskopski znak Rak

Ovom osetljivom i nežnom zodijačkom znaku koji je podložan iznenadnoj promeni raspoloženja najviše odgovara talisman u obliku zvezde koji je izrađen od kvarca. Smatra se da ovaj oblik talismana donosi zaštitu i otvara nove životne puteve. Osim toga, idealan je za ojačanje ljubavne stabilnosti.

Talisman za horoskopski znak Lav

Horoskopski znak Lav, poznat po svojoj snazi i želji za autoritetom, vrlo često se suočava sa nedostatkom sreće u ljubavi i mnogobrojnim negativnim uticajima. Kao idealan talisman preporučuje se simbol Sunca. Još od vremena drevnih kultura Sunce je predstavljalo moć i moćan štit od negativnosti. Talisman Sunca  ojačaće mentalnu sferu ovog znak i privući dobre okolnosti  vezane za ljubav.

Talisman za horoskopski znak Devica

Znak Device poznat je po svojim odličnim organizatorskim sposobnostima, marljivosti, ali i naglašenoj izbirljivosti. Talisman koji se smatra idealnim za ovaj znak je Ankh. On je kod drevnih Egipćana smatran simbolom života. Veruje se da ima neiscrpnu snagu, pomaže u poboljšanju zdravlja i privlači sreću.

Facebook Comments