Talisman za bol

Talisman za bol

U današnje vreme se sve više vraćamo nekim starim običajima, i naučnim metodama potvrđujemo neka stara znanja naših predaka. Lekovita dejstva kristala nisu nikakvo novo otkriće, ali je u pitanju jedno znanje koje dugo vremena nija aktivno korišćeno. Međutim, na svu sreću vremena se menjaju i vraćaju se one stare potvrđene vrednosti, pa tako ponovo kristali imaju značajnu ulogu u našim životima. Jedan od najpoznatijih i najkorišćenijih kristala na našim prostorima je Ćilibar (Jantar). On je star preko pedeset miliona godina i ljudima je poznat još od praistorijskih vremena. U pitanju nije običan kamen, odnosno kristal već fosilizirana smola drveta stara milionima godina. Od davnina ljudi su ga koristili ne samo kao jedan talisman protiv zla već i kao lek protiv glavobolje i zubobolje. Smatra se da je pun sunčeve energije koja čisti naš organizam, te da zato pozitivno utiče i na naše raspoloženje i na naša osećanja. Kao što Sunce u proleće budi sve biljke iz „zimskog sna“, tako i on može u nama probuditi jaku volju za životom, podariti nam energiju, a neke čak i otrgnuti iz derpesivnih stanja.

Ipak, Ćilibar se danas najčešće koristi u preventivne svrhe. Verovatno i Vi znate da se on često stavlja malim bebama oko vrata, kako bi im se umanjio bol prilikom nicanja prvih zubića. Preventivno nije važno da li ga nosimo oko vrata, na ruci, u džepu… međutim kada želimo regulisati zdravstvena stanja u predelu određenih čakri onda ga treba držati tačno na tim mestima. Osim što pomaže kod reumatskih oboljenja, upala, regulisanja rada štitne žlezde, moguće je koristiti ga i kada žena ima problem da zatrudni (tada bi ga trebalo nositi na kaišu). Blagotvorno će delovati na svaki bol („psihičke i fizičke vrste“).

Prema legendi svoja lekovita svojstva je pokupio od suza koje su ronile Helijade (Faetonove sestre, čije suze su se pretvorile u topole) nad mrtvim Faetonom.

Facebook Comments