Tarot: Četiri kralja – drugi deo

Tarot karte daju nam određene smernice za svaki sektor života. Ovaj drevni alat kroz mnogobrojne simbole pomaže nam da se bolje emocionalno povežemo sa osobom koja nam se dopada i iskoristimo najbolje mogućnosti koje će odvesti do zadovoljstva i sreće. U tarot kartama zapisani su mnogi odgovori i pomoć za bolje razumevanje prirode suprotnog pola.

Četiri kralja u špilu Male Arkane, kralj mačeva, kralj štapova, kralj pehara i kralj diskova pokazuju nam karakteristike, osobine, stavove, načela i sve ono što nam može pomoći da razumemo i osvojimo muškarca koji nam se dopada. Ove četiri karte ujedno su i pokazatelji životnih ciklusa i daju nam bolji uvid u način i postizanja emocionalnog zadovoljstva u odnosu.

 

Tarot karta Kralj mačeva

Ključne reči:

Objektivnost

poštenje

iskrenost

analitičnost

razboritost

nezavisnost

visoko razvijen intelekt

nepristrasnost

hrabrost

snalažljivost

ubedljivost

mudro rešavanje konflikata

liderstvo

dobro rasuđivanje

senzualnost

atraktivnost

racionalnost

U špilu Male Arkane karta Kralj mačeva prikazuje muškarca koji deluje autoritativno, ima dosta iskustva, i znanja. Inače, ova karta spada u jednu od najmoćnijih, jer se nadovezuje za intelektualnu moć i odličnu sposobnost u rešavanju sporova i sukoba.

Muškarac prikazan kartom Kralj mačeva poseduje besprekoran stil u odevanju, umerenost i savršenu formu. Veliku pažnju posvećuje fizičkom izgledu, ishrani, lepoti, njegov ukus je istančan, sa dosta suptilnosti i prefinjenosti. On stavlja dosta akcenta na razum i logiku, a zbog svog smirenja, unutrašnje jačine, ideja i stavova uvek privlači pažnju nežnijeg pola.

Na prvi pogled on deluje hladno, ali njegova harizma i prodoran pogled otkrivaju senzualnu prirodu. Prioritet daje novim saznanjima, istraživanju, učenju, a čitanje mu je jedan on hobija. On nikada nema vremena za gubljenje, uživa u putovanjima, dugoročnim planovima i egzotičnim mestima.

Privlače ga ozbiljne, inteligentne žene koje su predane u ljubavi. S’ obzirom da je on dosta siguran u sebe, ima jako samopouzdanje, aspekt prijateljstva, uzajamnog razumevanja, senzualnosti i strasti su mu takođe veoma važni u odnosu.

Da bi osvojila njegovo srce partnerka mora izbegavati rasprave, konflikte i argumente. Poštovanje različitosti, istrajnost i razumevanje za njegove interese su veoma važni za opstanak i dugoročnost zajednice. Mudrim pristupom i pokazivanjem spremnosti da se otvoreno razgovara o svim nedoumicama, strahovima i problemima osigurava da emocionalni odnos ima potrebnu stabilnost i postojanost.

Facebook Comments