Tarot karta Četiri kupa – razdoblje unutrašnjeg nezadovoljstva

U Maloj Arkani Kupovi su povezani sa elementom vode, odnosno emocijama, ljubavlju, osećanjima i aspektom duhovnosti. Kupovi nam takođe predočavaju na prisutnost strahova i pokazuju način kako da prevaziđemo  emocionalne barijere.

 

 

Tarot karta Četiri kupa odnosi se na nedostatak interesa za stvari, prikazuje prazninu, obeshrabrenje i apatiju.  Kada se ova karta pojavi u tarot analizi ona predočava da osoba treba prepoznati svoje duboke osećaje i imati više poverenja u sebe. Nedostatak pažnje, manjak fokusa ili ravnodušnost može uticati na propuštanje važne životne prilike. U ljubavnom životu, ova karta savetuje da tugu i razočarenje treba ostaviti u prošlosti, iza sebe. No, sa druge strane tarot karta Četiri kupa pokazuje da osoba ima veliku moralnu podršku i pomoć bliskih osoba. Ona takođe predstavlja veoma povoljno razdoblje za nove hobije, poznanstva, sticanje korisnog znanja, veću harmoniju i balans.

Astrološka korespondencija: Venera, Mesec, zodijački znak Rak.

Ključne reči: Ravnodušnost, neodlučnost, nemir, nezainteresovanost, apatija, slaba duhovnost, nesigurnost, tuga, sebičnost, tvrdoglavost.

Na slici je prikazan mladić koji sedi ispod drveta pognute glave sa prekrštenim rukama. Ispred njega se nalaze tri kupa, dok se u vazduhu iz oblaka proteže ruka sa četvrtim kupom. Tri kupa okolo njega odnose se na dostignuća, nagrade i osvojene pobede koje ga u sadašnjosti više ne ispunjavaju. Četvrti kup prikazuje svet duhovnog i mogućnosti koje se osobi pružaju. Još jedno od mogućih značenja karte Četiri kupa odnosi se na vrlo loše raspoloženje osobe, manjak volje, apatiju i dosadu.

U proricanju, ova tarot karta prikazuje da postojeći osećaj nezadovoljstva vrlo lako može prerasti u ogorčenost, depresiju, negativan način razmišljanja, veću sumnjičavost u druge ljude. Kada su u pitanju ljubavni odnosi karta Četiri kupa može označavati izdaju od strane voljene osobe i razočarenje.

Karta Četiri kupa sugeriše na vreme kada treba detaljno razmotriti situaciju i izbegavati negativan vid razmišljanja u vezi određenih okolnosti ili događaja. Samo ukoliko je osoba svesna svoje unutrašnje snage ona može prevazići tegobne osećaje, vratiti unutrašnje stanje mira i ravnoteže. Uopšteno, ovo je karta koja označava traženje novih životnih smernica, ciljeva i boljeg pristupa. Na taj način može se doći do pozitivne transformacije i promene.

Tarot karta Četiri kupa u kombinacijama:

Četiri kupa i Mag: Period napretka nakon duge stagnacije.

Četiri kupa i Smrt: Radikalne promene u životu, završetak depresivnog razdoblja.

Četiri kupa i Kula: Nepostojanost i neodlučnost imaju negativan uticaj na ljubavno partnerstvo.

Četiri kupa i Mesec: Tuga, razočarenje.

Četiri kupa i Sunce: Uspešno prevazilaženje problema.

Facebook Comments