Tarot karta Devet mačeva – vreme kajanja i očaja

U Maloj Arkani karta Devet mačeva spada u jednu od najzagonetnijih. U špilu Rider -Waite ona predstavlja vreme briga, očaja i tuge. Tarot karta Devet mačeva smatra se najavom tegobnog razdoblja u kome će kod pojedinca preovladavati osećaj straha, duboke tuge ili kajanja za učinjena dela. Takođe simboliše tajne, patnju zbog okrutnosti, nesigurnost, ljubomoru, strah od razdvajanja, gubitke i samoću.

 

 

U astrološkoj je korespondenciji sa Saturnom i Mesecom.

Ključne reči: osećaj krivice, opsesivne misli, velika zabrinutost, tuga, posledice sopstvenih postupaka, greške, strahovi, brige, pustoš, očaj, sramota, neuspeh, rad, lične vrednosti, imetak.

Na slici karte prikazana je osoba koja je u svom krevetu dok rukama prikriva lice. Ovakav prizor oslikava unutrašnje strahove, sumnje, kajanje i teskobu koje ometaju osobu da ima miran san. Ova slika na karti povezuje se sa trenucima velikog bola i kajanja koji su prisutni u životu pojedinca. U tarot otvaranju pojava ove karte takođe označava dolazak loših vesti koje mogu biti povezane sa gubitkom ili bolešću bliske osobe.

Devet mačeva u uspravnom položaju – značenje:

-Tegoban period

-Brige

-Nesanica

-Usamljenost

-Osećaj krivice

 

Devet mačeva naopako – značenje:

-Izdaja partnera

-Suočavanje sa strahovima

-Priznavanje greške

 

Devet mačeva  je karta koja ukazuje na velike teškoće, najava je upozorenja vezanog za novac i finansijsku stabilnost. Veoma je važno da se trenutna sitaucija analizira sa dosta pažnje kako bi se izbegle greške, jer često i mali potezi mogu izazvati velike posledice za osobu. Pozitivan aspekt ove karte povezuje se sa mogućnošću da se prekinu loša partnerstva napravljena u prošlosti. Ova karta ujedno nam predočava na vreme veće samospoznaje i razboritost.

Tarot karta Devet mačeva u kombinacijama:

Devet mačeva i Tri pentakla: savladavanje strahova.

Devet mačeva i Mesec: strah, loše raspoloženje.

Devet mačeva i Deset mačeva: veliko razočarenje.

Devet mačeva i Smrt: vreme velike tuge, bola i žalosti.

Devet mačeva i Pet mačeva: pakost, mržnja, ljubomora.

Devet mačeva i Vrag: nesigurnost, sumnje.

Devet mačeva i Osam kupova: pomak, pozitivne promene.

 

Tarot karta Devet mačeva u području ljubavi ukazuje na suočavanje sa velikim sumnjama, nedostatak razumevanja i stagnaciju. U obrnutom položaju najava je besa, ljutnje i prekida partnerstva.

U području zdravlja ukazuje na problem sa spavanjem, hronične bolesti, gubitak vitalnosti i iscrpljenost. U obrnutom položaju odnosi se na neuredan život, alkoholizam i loše navike.

U segmentu posla povezuje se sa željom za promenama, neodgovornošću i velikim troškovima. Okrenuta naopako tarot karta Devet mačeva pokazatelj je ogromnih prepreka, finansijskih problema i nemogućnosti da se ostvari pomak.

Facebook Comments