Tarot karta Mesec – simbol intuicije, mašte i skrivenih uticaja

Tarot kroz niz jedinstvenih arhetipova govori nam o različitim aspektima života i omogućava da vidimo život iz drugačije perspektive, dođemo do veće samospoznaje i ozdravljenja. Pravilnim tumačenjem tarot karata i skrivenih simbola koji su sadržani u njima možemo dobiti odgovore na mnoga pitanja. Ovaj drevni divinacijski alat ukazuje nam na veliki raspon mogućnosti koje će doprineti poboljšanju i opštem napretku.

 

 

Mnogi ljudi konsultuju tarot kako bi odabrali pravi put, dobili smernice u rešavanju ljubavnih problema i savet za donošenje važnih odluka. U težnji da ostvare svoje snove i ideale mogu se susresti sa brojnim preprekama, nestabilnošću i zamkama koje onemogućavaju napredak i poboljšanje u stvarnosti.

U tarotu period veće zbunjenosti i nejasnih situacija, izostanak dobrih rezultata prikazani su kartom XVIII Mesec. Ona predstavlja jedan od najtajanstvenijih simbola koji se odnosi na skrivene uticaje, zaštitu i sigurnost.

Ključne reči: imaginarni svet, srodna duša, želje, moguće obmane, prevare, strah, mašta, seksualnost, trudnoća, fantazije, žudnja, očekivanja, promene, klevete, najdublje vizije,  promenljivost, ljubomora, neizvesnost, emocionalna osetljivost, putovanja vodom, skriveni neprijatelji, magija.

Astrološka korespondencija: Zodijački znak Rak kojim upravlja Mesec.

Karta Mesec odnosi se na promenljivost, nesigurnost i označava ono što je skriveno. To je simbol jake intuicije, podsvesti i zabluda. Prikazuje osobe koje su sklone lažima, intrigama, prevarama i manipulacijama. Značenje ove tarot karte povezano je sa aspektom iluzija koje zaslepljuju i ograničavaju pojedinca, a samim tim odlažu rast, razvoj i postizanje dobrih rezultata.

To je simbol koji sugeriše na greške i zablude, a budući da je priroda karte Mesec povezana sa promenljivošću, prilikom interpretacije treba uzeti u obzir postojeće kombinacije. Tarot karta Mesec takođe može simbolisati komplikovanu fazu života u kojoj ne možemo jasno razumeti sebe i svoje želje.

Uopšteno, karta Mesec prikazuje nedostatak racionalnog pristupa, daje manjak objektivnosti, osećaj straha, anksioznost, tendenciju ka samosaželjenju, razočarenju i nagoveštava nepredviđene opasnosti. Kada se pojavi u tarot otvaranju odnosi se na vreme kada treba preispitati sadašnji smer i potražiti uzroke nestabilnosti.

U području ljubavi karta Mesec prikazuje žudnju, tajne, zavođenje, skrivene želje, fantazije, manjak sigurnosti. U partnerstvu nedostaje harmonična komunikacija i ne postoji mogućnost rešavanja aktuelnih problema.

Na poslovnom planu tarot karta Mesec odnosi se na zanimanja iz oblasti mode, okultnog i mističnog.

Po pitanju zdravlja karta Mesec označava skrivene probleme, depresiju, psihičke smetnje, mentalnu konfuziju.

 

Tarot karta Mesec u kombinacijama:

Tarot karta Mesec- Mag: Maštovitost i velika kreativnost.

Tarot karta Mesec- Vrag: Nedostatak praktičnosti u delovanju.

Tarot karta Mesec – Kočija: Odlazak na putovanje.

Tarot karta Mesec- Budala: Psihički problemi i loše mentalno zdravlje.

Tarot karta Mesec- Ljubavnici: Ljubavno neverstvo.

Tarot karta Mesec- Svet: Prijatno putovanje.

Facebook Comments