Tarot karta Pustinjak – simbol duhovnosti i mudrosti

Tarot karta Pustinjak predstavlja devetu kartu i oslikava znanja koja smo stekli i stičemo na svom putovanju života. Ona je arhetip mudrosti i podstiče nas da pogledamo duboko u sve one skrivene uglove svoje duše. Tarot karta Pustinjak ukazuje nam na introspekciju i sve one istine koje moramo potražiti u sebi kako bi došli do unutrašnjeg mira.

Ona je simbol vremena koje provodimo u osami i tišini. Na ovoj karti u ruci pustinjaka oslikan je fenjer koji se odnosi na unutrašnje osvetljenje, odnosno, božansku mudrost koja nas uvodi u ravnotežu kroz nakupljena znanja.

Tarot karta Pustinjak odražava  odraz božanskog u nama, koncept samospoznaje  kroz odricanje od svetovnog. Ona nam omogućava da  razumemo prelazne faze, onda kada tražimo odgovore dokle smo stigli na putu svoje duhovnosti. Tarot karta Pustinjak upućuje nas na uravnoteženje, sagledavanje dobra i zla, istine i laži, ali i okolnosti koje nas vode ka sazrevanju.

Tarot karta Pustinjak nam ukazuje da je došlo vreme da odemo u samoću, da prođemo maglovitim hodnicima svoje duše i da razmislimo kako ćemo dalje nastaviti kroz život. Ona  nikako ne predstavaja negativnu ili lošu kartu, već simboliše vreme duboke samoanalize koje nam je potrebno onda kada treba menjati ciljeve ili priotete u određenim sferama života.

Suštinski karta Pustinjaka može predstavljati regeneraciju, ali nekada i transforamciju nas samih kao što čine Saturn i Pluton u astrologiji. To je naše vreme za očišćenje i početak jedne nove etape u životu. Ova karta govri nam o razdoblju fokusa na istinske vrednosti i traženje pravih odgovora. Pustinjak nam pruža mogućnost da na određene okolnosti sagledamo iz drugog ugla, kao i sve ono što nas je dovelo do samozavaravanja.

Tarot karta Pustinjak oslikava vreme kada je dominantna naša duhovna, a ne fizička strana života. Ona simbolizuje svet mudrosti kroz koji dolazimo u sklad sa božanskim zakonima. Pustinjak je karta koja nas vodi do prosvetljenja, učeći nas da prepoznamo istinu, pravu misao, van materijalističke prirode života.

Okrenuta naopako, tarot karta Pustinjak predstavlja proces kada moramo ponovo da se uskladimo i pronađemo ciljeve. Iako predstavlja uravnoteženost, u obrnutom položaju simbolizuje razdoblja u kome se mnoge istine skrivaju od nas.

Tarot karta Pustinjak predočava nam da moramo biti istrajni, izbegli zamke očaja i depresije zbog određenih razočarenja koje smo doživeli.  U tumačenju  tarot karta Pustinjak ukazuje na procese promena u nama samima, sagledavanje novih mogućnosti i jasnije razumevanje događaja u našem životu.

 

Facebook Comments