Tarot karta Umerenost – simbol unutrašnje ravnoteže i sklada

Tarot je špil karata koji se koristi kao sredstvo za savetovanje i predviđanje događaja. Uz pomoć tarot tehnika interpretira se prošlost, sadašnjost i budućnost osobe koja želi konsultacije. Tarot se ne smatra samo metodom proricanja, već načinom razumevanja različitih okolnosti  koje je osoba doživela. Svaka karta u špilu predočava nam na pronalaženje pravih smernica i svega onoga što će naš život učiniti bogatijim i boljim.

 

 

U Velikoj Arkani karta Umerenost najava  je perioda mira, stabilnosti i tišine. Ona se odnosi na aspekte tolerantnosti, praktične filozofije, prihvatanja događa. To je aktivna karta koja nas poziva da postignemo unutrašnju ravnotežu, prevaziđemo negativne događaje koji su se desili i svojim načinom razmišljanja izbegnemo konfliktne situacije.

U astrološkom smislu tarot karat Umerenost povezana je sa zodijačkim znakom Vaga, planetom Venera, principom ravnoteže i sklada.

Tarot karta Umerenost prikazana je slikom anđela koji je spreman da nam pomogne i vodi putem koji će doneti spokoj, mir i balans. Ova karta takođe predstavlja moćnog  saveznika, prijatelja ili osobu sa kojom imamo dobru komunikaciju.

Umerenost je simbol pomirenja, stabilnosti i načela umerenog delovanja. Povezuje se da tajnama, duhovnim zakonima, ali i mirom koji nam daje potrebnu snagu.

U poslovnim aktivnostima, tarot karta Umerenost, govori o analiziranju postojeće situacije i odlukama koje neće biti odmah preduzete. Ona se odnosi na stabilno poslovno okruženje i osećaj radosti. Povezana je sa poslovima koji imaju veze sa tečnošću.

Kada govorimo o segmentu zdravlja Umerenost je karta koja nagoveštava proces izlečenja, oporavka i oslobađanja od bolesti. Okrenuta naopako upozorava na moguće probleme sa bubrezima.

U segmentu ljubavi tarot karta Umerenost označava razdoblje spokoja, obostranih želja za poboljšanje odnosa, stabilizaciju i rast.

U tarot tumačenju, osoba predstavljena ovom kartom ima karakteristike blagosti, mirnog temperamenta, ozbiljnog pristupa, ljubaznosti i dobrog prijatelja.

Poruka tarot karte Umerenost odnosi se na pronalaženje ravnoteže u životu, izbegavanje ekstremnog ponašanja. Ona akcentuje vrline strpljenja, umerenosti, prijateljstva, međusobnog razumevanja, humanosti, tolerancije, prilagodljivosti, korisne pomoći i harmonije.

Izazovi koji su predstavljeni kartom Umerenost: neslaganje, pasivnost, ravnodušnost, nestabilnost, neravnoteža, rezultati koji nisu u skladu sa težnjama.

Pojava karte Umerenost u tarot otvaranju govori o lekcijama koje moramo naučiti, a koje podrazumevaju kombinaciju mudrosti i istine. Ona nas uči kako da stignemo do uravnoteženja, procesa transformacije naših slabosti i unutrašnjeg prosvetljenja.

Tarot karat Umerenost sugeriše da razmotrimo sve date mogućnosti i upozorava da budemo oprezniji pre nego donesemo određene odluke u svom životu.

Facebook Comments